Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Cinc joves treballen fins el mes de maig a l’Ajuntament gràcies al Programa de Garantia Juvenil

Cobreixen diverses funcions i coincideixen en valorar que es tracta d’una "molt bona oportunitat"
Cristian Villanueva, Gabriel Escuder, Jaime Morales, Tània Herrera i Mariona Rosell
Cristian Villanueva, Gabriel Escuder, Jaime Morales, Tània Herrera i Mariona Rosell

dijous 02 febrer 2017

Durant 6 mesos, des del 15 de novembre i fins el proper 15 de maig, cinc joves estan treballant a l’Ajuntament d’Olèrdola contractats en pràctiques gràcies al Programa de Garantia Juvenil. Els cinc joves tenen edats compreses entre els 19 i els 30 anys. Els seus perfils professionals i la formació que acrediten són ben variats  i durant aquests mesos amplien a l’Ajuntament la seva experiència laboral mentre contribueixen a atendre diverses funcions que calia reforçar dins de l’organigrama dels serveis municipals.  Aproximar-se a les seves vivències dóna una idea de les grans dificultats que tenen la majoria dels joves per accedir a un treball estable, malgrat disposar d’una elevada formació.

En tasques de suport als Serveis Tècnics municipals treballa l’arquitecta  tècnica Mariona Rosell. Té 25 anys d’edat i aquest treball a l’Ajuntament d’Olèrdola és la seva primera feina vinculada directament amb la seva formació reglada en enginyeria d’edificacions. Treballar a l’Ajuntament aquests 6 mesos és per a ella una molt bona oportunitat i espera aprendre molt.(àudio)

Gabriel Escuder, també de 25 anys d’edat, treballa com a auxiliar administratiu adscrit al Departament de Secretaria de l’Ajuntament. Ha estudiat formació professional de grau superior en  administració i finances i destaca que a Olèrdola treballa del que li agrada i fent allò pel que s’ha format.(àudio)

Assumint les tasques de tècnica de cultura i joventut treballa aquests 6 mesos Tània Herrera. És pedagoga i animadora sociocultural i té 30 anys. Aquesta és la seva segona experiència dins la  Garantia Juvenil i anima als joves a aprofitar les “molt bones oportunitats” que ofereix aquest programa.(àudio)

Cristian Villanueva és tècnic en equips i instal.lacions electrotècniques i això li ha anat molt bé a la brigada de l’ajuntament. La feina d’aquest jove de 29 anys ha permès que la brigada pogués comptar amb un treballador especialitzat per a posar al dia instal·lacions elèctriques i afrontar les reparacions en aquest àmbit. Aquestes primeres setmanes de treball s’ha sorprès en comprovar la diversitat de nuclis on treballa i les funcions que ha d’assumir  la brigada en un municipi com Olèrdola.(àudio)

El més jove dels 5 és Jaime Morales, de 19anys, que treballa com a auxiliar administratiu a l’Oficina d’Atenció Ciutadana, especialitzat en donar suport en tramitació i gestió telemàtica. Té un curs de formació professional de grau mig en informàtica i vol acabar sent programador. A Olèrdola li ha sobtat l’elevada quantitat de veïns que s’atenen diàriament a l’OAC.(àudio)

Per poder ser contractats a l’Ajuntament d’Olèrdola en el marc del Programa de Garantia Juvenil, aquests cinc joves havien de ser beneficiaris  del Sistema Nacional de Garantia Juvenil, estar inscrits com a demandants d’ocupació al Servei Públic d’Ocupació de Catalunya i acreditar la possessió d’un títol universitari o de formació professional de grau mig o superior o títols oficialment reconeguts com a equivalents.

El propòsit és el de donar l’experiència laboral que els manca a aquests joves, que estan degudament formats però no troben feina. Es considera que aquesta experiència pot millorar “ la seva ocupabilitat amb l’adquisició de les aptituds i les competències derivades de la pràctica professional, de manera que sigui possible la seva incorporació al mercat laboral de forma estable”.

Aquestes contractacions estan subvencionades  amb 55.000 €  per la Generalitat de Catalunya, a través del Servei Públic d’Ocupació, en col·laboració amb el Fons Social Europeu.

Escolta les entrevistes realitzades per Canal 20-Ràdio Olèrdola a Mariona Rosell, Gabriel Escuder, Tània Herrera, Cristian Villanueva i Jaime Morales.

Document Actions