Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Cinta Bertran i l’Associació de Veïns de la plaça Ametller de Moja reben el premi Rossend Montané

Durant l’acte de lliurament del premi s’ha reconegut la tasca a favor del municipi de Josep Inglada i Alfred Tort

diumenge 09 juny 2019

 

Cinta Bertran i l’Associació de Veïns de la plaça Ametller de Moja han rebut aquest diumenge al migdia la 27a edició del Premi Rossend Montané. El lliurament s’ha fet dins dels actes de la 39a edició de la Trobada del municipi, que s’està celebrant al Conjunt monumental d’Olèrdola des d’aquest dissabte a la tarda i fins diumenge al vespre.

Abans de fer l’entrega dels premis, l’alcalde, Lucas Ramírez, va reconèixer la contribució feta a la Trobada i al municipi de dues persones que han mort recentment: Josep Inglada i Alfred Tort. Inglada va ser membre del primer ajuntament després de la dictadura i Alfred Tort, que també va ser regidor per un breu període, i va ser membre de l’Associació de Veïns de Moja. Ramírez assenyalava que tots dos van formar part del grup de persones que van ser “puntals” per a crear la Trobada, nascuda fa 39 anys gràcies a la iniciativa de grups polítics municipals i entitats que van reunir-se per recuperar les festes al carrer després del franquisme i van decidir fer una festa conjunta del municipi “amb la intenció de crear vincles entre veïns de diferents nuclis”.

El premi Rossend Montané de caràcter honorífic en reconeixement a una trajectòria personal el rebia Cinta Bertran per la seva gran implicació en activitats a Olèrdola, especialment a Sant Pere Molanta. Ha format part de l’AMPA, de la Societat Principal-Unió de Sant Pere Molanta, dels Diables, del ball de la bolangera, dels capgrossos, del grup de Carnaval , del club Rítmica i de Firamercat. I també va trobar temps per col·laborar en la Vallmoranta, l’Associació de Veïns i Entitats i amb actes que promou el Grup de Joves. Visiblement emocionada, Bertran agraïa el premi i destacava que no s’ho esperava.

A l’Associació de Veïns de la plaça de l’Ametller de Moja se li reconeix la trajectòria de 30 anys organitzant una festa de barri amb caràcter propi que ha mantingut la seva essència des de de la primera edició. Per expressar la continuació generacional de l’associació, han recollit la placa del premi dos néts de fundadors de la Festa. Una representant de l’actual generació que lidera l’entitat, Míriam Rivas, filla de fundadors de la festa, ha intervingut per agrair el premi. I finalment Teresa Miralles, vídua d’un dels promotors, també tenia unes sentides paraules per a recordar els grups de veïns que van engegar l’any 1989 la festa.

Escolta les entrevistes a Cinta Bertran i a Míriam Rivas, realitzades per Canal 20-Ràdio Olèrdola

Document Actions