Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

CiU anuncia que presentarà una moció favorable a la sobirania fiscal en el proper ple d’Olèrdola

La moció proposa que l’Ajuntament pagui l’IRPF i l’IVA a l’Agència Tributària de Catalunya
Alcaldes i caps de llista de CiU van anunciar la presnetació de la moció en un acte al Castell d'Olèrdola
Alcaldes i caps de llista de CiU van anunciar la presnetació de la moció en un acte al Castell d'Olèrdola

dimecres 22 maig 2013

El grup de CiU ha anunciat que presentarà una moció perquè, en el proper ple municipal, s’aprovi que l’Ajuntament d’Olèrdola pagarà l’IRPF dels seus treballadors i l’IVA a l’Agència Tributària de Catalunya. Així ho ha anunciat la regidora del grup municipal de CiU, Mari Carme Villanueva, qui recordava que la moció forma part de la iniciativa conjunta que aquesta formació política impulsa als 27 ajuntaments de la comarca perquè s’aprovi aquesta mesura favorable a la “sobirania fiscal”. Els precedents més immediats els tenim en el ple de l’Ajuntament de Vilafranca, que ha aprovat aquest dimarts aquesta moció, i en el Consell Comarcal de l’Alt Penedès, que va adoptar l’acord en el ple que celebraven dijous.

Fa quinze dies CiU va solemnitzar la presentació d’aquestes mocions en un acte convocat al Castell d’Olèrdola, amb la presència dels caps de llista i alcaldes de la federació a l’Alt Penedès. Mari Carme Villanueva confirmava que el seu grup traslladarà aquesta moció al proper ple de l’Ajuntament d’Olèrdola. La voluntat és que , tan aviat com sigui possible, l’Agència Tributària de Catalunya recapti aquests impostos provinents dels ajuntaments.(àudio)

La mesura és de caràcter simbòlic i no comportarà cap perjudici en les cotitzacions dels treballadors. I és que el gest suposarà que els ajuntaments ingressin els diners a l’Agència Catalana i després aquesta els acabi traspassant al cap de pocs dies a l’agència estatal, tal i com explicava Villanueva.(àudio)

En el ple del Consell Comarcal, la moció va ser presentada pels grups de CiU i ERC, que comparteixen govern, i va rebre el suport de la CUP. Hi va votar en contra el PP, mentre que els grups del PSC i d’ICV es van abstenir. Mari Carme Villanueva confia que a Olèrdola l’acord es prendrà per unanimitat. Així, espera que Josep Tort, que dijous es va abstenir en aquesta votació com a membre del grup comarcal del PSC, passi a votar a favor quan la moció es debati a l’Ajuntament.(àudio)

Tal i com en el seu moment ja va manifestar Josep Maria Sánchez, portaveu del grup de CiU a Olèrdola, Maria Carme Villanueva es mostrava satisfeta que des de CiU de la comarca s’hagués triat Olèrdola com a lloc emblemàtic de l’Alt Penedès per a anunciar la presentació d’aquestes mocions a tots els ajuntaments de la comarca.

Escolta l'entrevista a Mari Carme Villanueva, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Document Actions