Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

CiU assegura que el govern municipal vol apujar les taxes de les escoles bressol

CiU lamenta que “no es vulgui” fer un estudi per avaluar quin model de gestió seria més convenient a les llars d’infants

dimarts 29 març 2016

A través d’un comunicat de premsa, el grup municipal de CiU de l’Ajuntament d’Olèrdola ha manifestat que el govern municipal té la intenció d’apujar les taxes de les escoles bressol. Així ho ha assenyalat el portaveu del grup municipal de CiU, Josep Sánchez, que assegurava que els representants de l’oposició van sortir d’una reunió amb la impressió que el govern tenia la voluntat de modificar a l’alça la taxa.(àudio)

Aquesta voluntat d’apujar les taxes que atribueixen al govern és un dels tres motius adduïts per CiU per no participar en més reunions de la comissió de les escoles bressol, convocada pel govern per primera vegada el mes passat  amb la presència dels grups de l’oposició. Els altres dos motius per no participar-hi són que el govern municipal vol “mantenir l’externalització i no volen valorar qualsevol altre possibilitat”. L’altra motiu és que “no tenen ni volen tenir cap informe d’intervenció on es valori qualsevol altre proposta de gestió”. I és que, segons exposa CiU, el seu grup pretenia convèncer que la millor opció era la gestió directa municipal, però davant la posició coneguda del govern de defensar l’externalització van proposar que es fes un estudi per avaluar “pros i contres” dels diferents models i així fonamentar conclusions. Segons Sánchez, el govern s’hi ha negat.(àudio)

CiU indica que queden a la disposició dels pares o tutors “per aconseguir el manteniment de les quotes i aconseguir la gestió municipal de les escoles bressol”.

En un altre comunicat, CiU acusa a Xavier Serramià, portaveu del govern municipal, de no entendre “que és la col·laboració i participació en un equip de treball”, per afegir que “la participació no implica que tots els participants estiguin d’acord amb el més poderós”. CiU rebat les critiques de Serramià sobre la voluntat de “bloquejar” les comissions de participació per part de l’oposició i considera que Serramià “no sap com reaccionar quan algú li porta la contrària”.

CiU també assenyala que recents declaracions d’Eva Ruiz, regidora d’escoles bressol, sobre la gestió d’aquest servei “no són veritat”. CiU assegura que s’ha limitat a reproduir informes de Salut Pública. A diferència del que indicava Ruiz, també exposen que el capítol de personal de l’Ajuntament  es pot augmentar, sempre que hi hagi un informe justificant aquest augment, “com ha passat amb l’augment provocat per la creació d’un nou lloc de treball o per l’augment del sou de l’alcalde”.

En un altre dels recents comunicats que CiU ha fet arribar a la nostra redacció, també es valora que l’Ajuntament compleix amb els criteris de transparència “externa” però “internament encara els hi queda molt per ser mínimament transparents”.(àudio)

CiU assenyala diferents casos que valoren com a exemples de falta de transparència interna. Entre aquests, hi hauria “que en un ple el sr. Serramià contesti a una pregunta que sí, i al següent Ple a la mateixa pregunta digui no”. O bé que l’alcalde “atorgui una llicència d’obres amb els informes negatius dels serveis tècnics”. També indiquen que s’han retirat “les possibles sancions a l’empresa gestora de les escoles bressol, sense aportar tota la documentació justificativa” o bé que no es compleix “amb els compromisos adquirits amb el personal laboral municipal”. Per CiU, altres exemples d’aquesta “falta de transparència interna” són que els grups de l’oposició rebin la informació dels plens 48 hores abans de la sessió “quan tenen tres mesos per preparar-la”. O bé que l’alcalde “ens digui que si presentem tantes instàncies, alguna es pot perdre”. O que el mateix alcalde, segons CiU, els hi digui “que no  cal demanar documentació per escrit, per què més tard pugui dir que no s’ha demanat, com ha passat amb els treballadors municipals”. També assenyalen, dins d’aquests exemples, “que els únics treballadors amb el 100% de la paga de productivitat siguin els més propers a l’alcalde” o bé “que es faci una reunió per informar als veïns de les modificacions a l’aparcament d’un carrer, quan la modificació s’ha fet ja el dia abans”.

Document Actions