Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

CiU acusa al govern de no voler celebrar el Dia de la Dona i critica l'ingrés de 500.000€ a termini fix

Per CiU, l’Ajuntament està “per donar serveis i no per tenir diners al banc”
Grup municipal de CiU de l'Ajuntament d'Olèrdola
Grup municipal de CiU de l'Ajuntament d'Olèrdola

dijous 17 març 2016

A través d’un comunicat de premsa, el grup de CiU acusa al govern municipal d’Olèrdola de no tenir voluntat d’organitzar un acte institucional per commemorar el 8 de març, Dia Internacional de la Dona. En el comunicat s’exposa que els grups de CiU i ERC  van proposar al govern fer un acte conjunt de celebració. La resposta inicial del govern va ser favorable i emplaçava als dos grups de l’oposició a mantenir una reunió per decidir el tipus d’acte. Segons el relat de CiU, el mateix dia 8 de març van rebre un correu electrònic on el govern comunica que “ per manca de temps i per falta de pressupost deixaven l’acte per l’any que ve”.

Josep Sánchez, portaveu del grup municipal de CiU, ja anunciava que per evitar aquesta situació l’any que ve muntaran l’acte i convidaran al govern a sumar-s’hi, sense condicionar la commemoració a la seva resposta.(àudio)

En el comunicat, CiU valora que l’alcalde d’Olèrdola “representant del partit socialista al Consell Comarcal, ens va enganyar” perquè “ si no volia fer l’acte de celebració, no li faci vergonya dir-ho” però  demanen que no els enganyi “per evitar que nosaltres no puguem fer aquest acte”.  (àudio)

En el comunicat  s’expressa que “si no tenen temps , ho han de buscar a sota les pedres, que el Sr. Serramià ja sap com fer-lo , o no?”

En un altre comunicat , el grup de CiU critica la decisió del govern municipal de fer una imposició a termini fix per un import de 500.000 euros, el passat 19 de gener.  Per CiU “una gestió econòmica que ha aconseguit beneficis, nosaltres no diríem que ha estat una bona gestió perquè pensem que un ajuntament no està per tenir diners a termini, sobre tot quan diu que no hi ha prous diners” per a obres de millora al municipi. Per Sánchez, un Ajuntament “està per donar serveis, i no per tenir diners al banc”.(àudio)

Part d’aquests 500.000 euros destinats a termini fix es podrien haver destinat, segons detalla CiU, a fer manteniment de jardineria, posar cartells indicadors als carrers de Can Trabal i Daltmar, reparar el parc infantil de l’església de Sant Pere Molanta o bé per fer l’acte del Dia de la Dona. (àudio)

En el comunicat CiU també contrasta aquesta imposició a termini fix amb el fet que es digui “que no hi ha prous diners” per abaixar les taxes de les escoles bressol, mantenir les reduccions a l’IBI per a persones amb menys recursos, posar la calefacció al local Sant Jaume per l’activitat de judo o bé reobrir l’edifici on estava situada la llar d’infants El Pàmpol de Sant Pere Molanta.

CiU conclou aquest comunicat asseverant que l’Ajuntament “ha de destinar els diners recaptats al servei del poble, no al servei dels bancs”.

Escolta l'entrevista a Josep Sánchez, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Document Actions