Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

CIU considera “indignant i desproporcionat” el sou de l’alcalde d’Olèrdola

Josep Sánchez valora que els resultats de la feina de l’alcalde no estan d’acord al sou que cobra
D'esquerra a dreta: Lucas Ramírez(alcalde) i Josep Sánchez, Mari Carme Villanueva i Vanesa López(grup de CiU) en el ple del 13 de juliol
D'esquerra a dreta: Lucas Ramírez(alcalde) i Josep Sánchez, Mari Carme Villanueva i Vanesa López(grup de CiU) en el ple del 13 de juliol

dimecres 19 agost 2015

En un comunicat de premsa fet arribar als mitjans d’informació locals i comarcals, el grup municipal de CiU manifesta que el sou de l’alcalde és “indignant i desproporcionat”.

En el comunicat, CiU recorda que el passat dia 13 de juliol es va celebrar el Ple extraordinari que va aprovar les retribucions dels regidors. En el text assenyalen que el sou de l’alcalde d’Olèrdola (APO-CP) serà de 34.000 € anuals amb dedicació del 90 % , “és a dir que té un sou aproximat de 37.777 € anuals”.

CiU indica que el sou de l’alcalde d’Olèrdola, un municipi amb 3.579 habitants, és un dels més grans de tot l’estat espanyol si es té en compte la població. Per il.lustrar-ho, en el comunicat CiU manifesta que l’alcaldessa de Barcelona, amb un sou de 37.000€ i una població de 1.602.386 habitants,  suposa un 0.003€/habitant. L’alcalde de Zamora cobra 32.000€ governant una ciutat de 64.423 habitants, la qual cosa representa 0.49€/habitant. El tercer dels exemples que posa CiU en la nota és el de l’alcalde de A Coruña, que cobra 40.000€ anuals per estar al capdavant del consistori d’una ciutat amb 247.012 habitants. Això suposa 0.16€/habitant. CiU assenyala que “a Olèrdola el sou de l’alcalde costa 10,55 €/habitant”.

CiU manifesta que “aquest es l’equip de govern que mira per l’equilibri pressupostari, que trasllada una escola bressol per no ser rendible, que proposa fer una hora menys de guarderia pagant la mateixa taxa, que discrimina als pares a l’atur per portar els seus fills a l’escola bressol”. CiU continua afegint que “Sí, aquesta es la política econòmica d’Olèrdola: estalvia en prestacions socials, estalvia en menjadors infantils, estalvia en atenció domiciliària a la gent dependent, estalvia en ajuts a les urbanitzacions, però l’alcalde pot cobrar 3.000 vegades més per habitant que l’alcaldessa de Barcelona”. Aquestes consideracions fan concloure a CiU que el sou de l'alcalde “és indignant, és desproporcionat, no és ètic encara que sigui legal.”

Preguntat pel comunicat de premsa, en declaracions a Canal 20-Ràdio Olèrdola, el portaveu del grup municipal de CiU, Josep Sánchez, manifestava que no estaven en contra “del sou en si” . I és que en el ple del 13 de juliol el grup de CiU va votar a favor de les retribucions de l’alcalde i de les indemnitzacions a regidors per assistències a plens i juntes de govern.  Però entenien que el sou ha d’anar en relació a uns objectius “i a la feina que realment es fa”. Sánchez valora que Lucas Ramírez, l’alcalde d’Olèrdola, no estaria fent aquesta feina a l’hora d’afrontar temes urgents aquests dies com les quotes de les escoles bressol, la resposta a les al·legacions presentades al projecte de reforma de la plaça Anselm Clavé de Sant Miquel, la posada en funcionament del futbol base de La Plana Rodona o la situació dels terrenys del camp de futbol de Sant Pere Molanta.(àudio)

En aquestes declaracions a l’emissora municipal, Sánchez matisava el comunicat del seu grup indicant que l’alcalde no es pot desentendre de temes iniciats pel govern en l’anterior mandat, perquè són de la mateixa formació política i en el seu govern hi ha quatre regidors que continuen. També assenyalava que el sou de l’alcalde és “desproporcionat per la feina que fa”. (àudio)

Sánchez creu que les manifestacions de CiU poden ser un revulsiu perquè l’alcalde treballi “per resoldre els problemes dels veïns.(àudio)

CiU acaba el comunicat valorant que el sou de l’alcalde “sembla més un pacte anterior a les eleccions , que una remuneració d’acord amb la dedicació, i equitativa en quant als resultats”.  CiU finalitza l’escrit afegint que “a més d’alcalde, també cobrarà per ser conseller comarcal”.

Escolta l'entrevista realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola a Josep Sánchez clicant aquí

Document Actions