Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

CiU considera que el govern municipal incompleix requisits legals en l’acomiadament d’un treballador

Josep Maria Sánchez defensa que es poden aplicar mesures menys traumàtiques per reduir despeses de personal

dilluns 11 març 2013

 

El grup municipal de CiU considera que el govern de l’Ajuntament d’Olèrdola no ha complert amb el requisit legal de negociar amb els representants dels treballadors la mesura d’amortitzar places de la plantilla de personal. L’amortització de personal aprovada definitivament en el darrer ple municipal s’incorpora en la Relació de Llocs de Treball de l’Ajuntament per aquest 2013 i ha significat l’acomiadament d’un treballador. Es dóna el cas que aquest treballador, que ocupava la plaça amortitzada de delineant-inspector, era fins ara el representant de la plantilla de personal laboral.

En una entrevista al programa “Olèrdola Actualitat”, de Canal 20-Ràdio Olèrdola, el portaveu del grup municipal de CiU, Josep Maria Sánchez,manifestava que el govern municipal havia fet una “imposició” i un exercici “poc democràtic” saltant-se el requisit legal de negociació amb els representants dels treballadors. Sánchez indica que hi va haver una reunió de la qual es va aixecar acta, com diu el govern, però això no significa negociar.(àudio)

Per la seva condició de delegat sindical, al treballador de la plaça amortitzada se li va oferir com alternativa que ocupés una altra plaça a la plantilla de l’Ajuntament que ja ocupava un altre treballador. Així, va deixar els serveis tècnics per passar a ser conserge a l’escola Rossend Montané. Però això només va ser durant uns dies d’aquest mes de gener. Sánchez recordava que el treballador que era acomiadat per aquest canvi va rebre el suport de veïns i de la comunitat educativa de l’escola. Es van recollir signatures perquè no perdés la feina i la reacció va arribar, segons el relat de CiU. El conserge manté el seu lloc i el treballador de la plaça amortitzada ha estat l’acomiadat.

CiU considera que el govern municipal va fer marxa enrere per la pressió de les signatures, la qual cosa demostraria, segons Sánchez, la improvisació del govern. (àudio)

Sánchez valora que la persona acomiada,  amb 25 anys a l’Ajuntamemt, no es mereix el tracte que ha rebut del govern. Des de CiU es defensen mesures menys traumàtiques per reduir les despeses de personal. Entre d’altres, el portaveu de CiU apuntava la reducció de les assignacions als regidors o que la secretària assumeixi també les funcions d’intervenció. Sánchez ha explicat que no volen prescindir de ningú, però si calgués seria menys traumàtic en el cas de la dinamitzadora de gent gran, que és càrrec de confiança. Des de CiU també s’ha manifestat que el govern hagués pogut  atendre la petició presentada pels treballadors de l’Ajuntament, que es mostraven disposats a renunciar al plus de productivitat a canvi de que no hi hagués cap acomiadament. (àudio)

CiU valora que el govern pren decisions unilaterals i sense consensuar-les. Sánchez reiterava el seu oferiment de mà estesa al govern per treballar conjuntament la gestió del municipi i, en concret, les mesures que calgués prendre per a fer front “a la crisi global de tresoreria” que pateixen les administracions i que  també afecta a l’Ajuntament d’Olèrdola

Escolta l'entrevista a Josep Maria Sánchez, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Document Actions