Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

CiU calcula que les retribucions al govern superen els 90.000 euros anuals i ho creu "desmesurat"

Critiquen que per cada reunió de Junta de Govern es cobrin 500 euros “quan algunes només duren 10 minuts”
Josep Maria Sánchez, portaveu del grup municipal de CiU
Josep Maria Sánchez, portaveu del grup municipal de CiU

dimecres 07 novembre 2012

 

 

El grup municipal de CiU considera que l’Equip de Govern de l’Ajuntament d’Olèrdola suposa una despesa “desmesurada”  pel municipi. Segons estimacions facilitades pel portaveu del grup municipal de CiU, Josep Maria Sánchez, anualment les retribucions als membres del govern municipal sumen una xifra total que supera els  90.000 euros. La quantitat s’obtindria sumant la retribució que rep l’alcalde per la seva dedicació a temps parcial a l’Ajuntament, afegida a les quantitats que perceben els membres del govern per assistència a les reunions de Junta de Govern i plens.

Sánchez recorda que la periodicitat de les sessions ordinàries dels plens s’ha canviat en aquest mandat, passant  d’un ple mensual a establir-se una sessió cada tres mesos. Des de CiU, es proposava mantenir el ple ordinari mensual, però només cobrar l’assistència per un de cada tres plens, per així garantir una major transparència sense afegir despeses a l’Ajuntament.

El portaveu del grup de CiU recordava que el gruix dels imports que reben els integrants del govern municipal són per l’assistència a les reunions de Junta de Govern, que se celebren de manera ordinària cada quinze dies. Com a signe de transparència, Sánchez va presentar en un ple els seus certificats d’ingressos de l’Ajuntament i va proposar als membres del govern que fessin el mateix per així  poder-se saber públicament què rebia cadascú de l’Ajuntament. Sánchez considera que ha obtingut “la callada per resposta” i reitera que el govern li suposa al municipi una despesa “desmesurada”(àudio)

Sánchez ha exposat aquestes consideracions després de ser preguntat per la proposta del govern municipal de no cobrar per l’assistència al ple extraordinari dedicat a la restauració de Can Cogas, celebrat el passat 11 d’octubre a instàncies de CiU. El regidor d’Hisenda i portaveu d’ApO-PM, Artur Santacana, explicava aquesta intenció dient que el ple va ser “inútil i car”  i només va suposar repetir allò que cada part ja havia dit anteriorment.

Des de CiU es recorda que l’assistència als plens extraordinaris comporta una retribució de 130 euros, mentre que cada regidor del govern cobra per cada reunió de Junta de Govern 500 euros. D’aquestes reunions de Junta se’n celebren dues al mes i algunes, assegura Sánchez, “només duren 10 minuts”.(àudio)

Per Sánchez, cada component del govern municipal s’emportaria un mínim de 1.000 euros mensuals de l’Ajuntament d’Olèrdola “però tots tenen la seva feina al marge de l’Ajuntament”. Sánchez contrastava aquesta situació amb la que pateixen moltes famílies del municipi en aquests moments i valorava que el govern “defensa interessos partidistes per sobre dels del municipi”(àudio)

Si es concreta l’anunci fet pel govern municipal, la proposta de no cobrar per l’assistència al ple del dia 11 podria ser un dels punts de l’ordre del dia inclosos en la propera sessió ordinària de ple de l’Ajuntament d’Olèrdola, que es preveu celebrar dilluns de la setmana que ve.

Document Actions