Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

CiU creu que l’anunci de noves taxes a les llars d’infants “és una oferta electoral”

També pregunten al govern si es reobrirà l’edifici d’ El Pàmpol en cas que augmentin les matriculacions

divendres 20 març 2015

A través d’un comunicat de premsa, el grup de CiU d’Olèrdola expressa les seves consideracions sobre la situació del servei de llars d’infants del municipi. Aquesta formació política considera que l’anunci del govern de modificar les taxes de les escoles bressol perquè passin a calcular-se en funció de la renda familiar, és una notícia que “a primera vista i sense els antecedents pot semblar que és bona”, però es pregunten si això es pot arribar a creure. Josep Sánchez Puga, cap de llista de Ciu a les properes eleccions municipals, valorava que la mesura anunciada era electoralista.(àudio)

Des de CiU s’ha assenyalat que, des de que la gestió la porta una empresa externa “s’ha actuat en contra de la continuïtat de l’escola”. CiU ha assegurat que això s’ha fet en primer lloc al “apujar les taxes des de l’any 2012”,passant aquest 2015 a apujar la taxa un 5% per tothom, “sense tenir en compte la situació de les famílies”.

Des de CiU asseguren que han demanat moltes vegades i per escrit que s’expliqui als pares afectats i a tot el municipi, les raons de la renovació del contracte amb l’empresa tenint en compte que finalitzava el dia 1 de juliol de 2014, “quan ja es sabia que no era rendible i ja havien decidit que es tancaria l’edifici de l’escola bressol”.

CiU també assenyala que es va dir que es mantindria el menjador, però des de fa pocs dies que no hi ha aquest servei de menjador pels alumnes de l’escola bressol que utilitzen els espais de l’escola Rossend Montané.(àudio)

En el cas de que les noves taxes aconsegueixin augmentar les matriculacions, des de CiU es vol conèixer si l’ajuntament es plantejaria tornar l’escola bressol el Pàmpol al seu edifici. També vol saber si està l’edifici en condicions de tornar a ser utilitzat com a escola bressol i si pel proper curs es reposarà el servei de menjador.(àudio)

CiU considera que ha estat una “llàstima que aquesta modificació no fos inclosa en l’aprovació de les ordenances del 2015, ja què ara , sembla més una oferta electoral , què un objectiu de govern”.

CiU, amb tot, conclou que “benvingudes siguin” les noves taxes si s’aconsegueix un augment de matriculacions. Per aquest grup municipal “és molt important” aquest increment de matrícula “per mantenir oberta l’escola bressol i garantir la continuïtat dels alumnes a l’escola de primària”.

Escolta l'entrevista a Josep Sánchez Puga, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Document Actions