Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

CiU demana suport a les famílies per recuperar la gestió municipal de les escoles bressol d’Olèrdola

Diuen que informes municipals i de Salut detecten “irregularitats” i consideren que la gestió externa encareix el servei

dilluns 11 gener 2016

El grup municipal de CiU ha impulsat una campanya que té per objectiu recuperar la gestió municipal de les escoles bressol d’Olèrdola. Per assolir aquest propòsit, aquesta formació política ha demanat el suport i la implicació directa de les famílies, a través d’un comunicat que es distribuïa a les llars d’infants d’Olèrdola abans de l’inici de les vacances de Nadal. En aquest manifest CiU assenyala que “ja s’han produït masses irregularitats” i s’ha constatat que la gestió externa no fa més econòmic el servei “tot el contrari, l’encareix i aquest encariment va en contra del bon funcionament de l’escola”.

CiU cita en el comunicat un informe de l’Ajuntament de 16 de juliol i un altre de tècnics de l’Agència Catalana de Salut Pública, del 19 de juny, segons els quals s’haurien produït diverses incidències. CiU detalla que aquests informes assenyalen que no es cobreixen les substitucions per baixes o altres motius personals, que no s’aporta el material didàctic i higiènic segons contracte o bé que hi ha hagut personal treballant sense signar contracte. CiU també assenyala que l’Ajuntament ha hagut de comprar material que hauria d’haver aportat l’empresa. També assegura que aquests informes assenyalen que “no es compleix la normativa sanitària, no hi ha pla d’autoprotecció  ni d’emergències correcte” o bé que “no s’han reparat durant un curs sencer filtracions d’aigua dels sanitaris”. Altres “incidències” que recull CiU en el comunicat són que “les educadores no tenen  el material informàtic actualitzat”, no funcionen les càmeres de fotos, hi ha material de neteja que no es pot fer servir per perillós i que les joguines no estan en bon estat.

Josep Sánchez, portaveu del grup de CiU, recordava que la seva formació ja defensava en campanya electoral que els serveis municipals havien d’estar gestionats directament per l’Ajuntament, especialment les escoles bressol. Per una acta d’una Junta de Govern van conèixer el novembre que s’estava avaluant una proposta de sanció a l’empresa adjudicatària del servei. Va ser llavors quan van poder conèixer aquests dos informes que, segons subratlla Sánchez, recullen “mancances i irregularitats perilloses”. Sánchez critica a l’Equip de Govern per no haver informat a les famílies i valora que el govern municipal no ha actuat per evitar aquestes incidències.(àudio)

Des de CiU també s’assegura que l’equip de Govern permet que l’empresa pugui aportar documentació fins a mitjans de 2016, que és quan s’acaba el contracte d’adjudicació, quan les irregularitats detectades es remuntarien a fa 2 anys en alguns casos.

CiU demana suport a les famílies perquè la gestió de les escoles bressol torni a ser municipal. Estan oberts a buscar “camins junts” des del convenciment que la gestió directe municipal és millor pel servei perquè no hi ha “l’afany de lucre” que busca una empresa privada.(àudio)

Sánchez apuntava que una possible acció que es podria impulsar seria promoure la convocatòria d’un referèndum vinculant perquè els veïns decideixin si la gestió ha de tornar a ser municipal. Sánchez recordava que el nou reglament de participació ciutadana inclou aquesta possibilitat de convocar referèndums.(àudio)

Les persones que desitgin contactar amb CiU Olèrdola ho poden fer a través del facebook ciuolerdola, de l’adreça de correu electrònic ciuolerdola2015@gmail.com, del twitter ciuolerdola o bé del watsapp 654 20 70 28.

Escolta entrevistes relacionades amb la notícia accedint al servei de ràdio a la carta

Document Actions