Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

CiU guanya a Olèrdola les eleccions al Parlament de Catalunya, amb el 41’1% dels vots

ERC és la segona força(15%), superant el PSC(9’8%). Creixen ICV-EUIA(9%) i PP(6'8%) i la CUP supera el 5%
La jornada s'ha desenvolupat amb normalitat
La jornada s'ha desenvolupat amb normalitat

dilluns 26 novembre 2012

 

CiU ha guanyat a Olèrdola les eleccions al Parlament de Catalunya, amb 784 vots, el 41’7% dels sufragis emesos.

ERC conquereix la segona força al municipi en unes eleccions al Parlament. Amb 286 vots obté una quota de suport electoral del 14’5%

El PSC cau fins a la tercera posició, amb 187 vots, el 9’7% dels vots emesos.

ICV-EUiA registra un ascens destacable i es fa amb 173 vots, el 9%.

El PPC aconsegueix el suport de 131 electors, amb un percentatge de vot del 6’8%.

La CUP irromp amb força en la seva primera participació en unes eleccions al Parlament, també al municipi, rebent la confiança de 102 olerdolencs, la qual cosa equival al 5’2%.

Ciutadans arriba als 92 vots , amb un percentatge del 4’8%.

La candidatura de Solidaritat Catalana per la Independència ha estat votada per 44 persones a Olèrdola, el 2’3%.

Plataforma per Catalunya assoleix 32 vots, amb un 1’6%

El total de vots emesos, sumant les quatre taules del municipi, ha estat de 1.925, el 73’4% del cens. La xifra se situa per sobre del 65’6% de participació de les eleccions al Parlament de Catalunya de fa dos anys al municipi.

La participació ha estat desigual en cada col.legi electoral. A la taula de Sant Pere Molanta hi ha votat el 69’4%. A la de Sant Miquel el 65% i a les dues taules de Moja la participació ha arribat al 82’5%.

CiU amplia suports electorals en termes absoluts respecte fa dos anys i obté 17 vots més. Però l’increment de participació ha fet que el nou clar triomf de CiU a Olèrdola s’hagi produït amb 5 punts menys de percentatge de vot, del 41 al 46%.

ERC puja clarament en termes absoluts i relatius. De 131 vots ara fa dos anys passa a 286, la qual cosa fa que dobli el percentatge de vot i passi del 7'8 al 15% d’aquest diumenge.

El PSC accentua a Olèrdola la pèrdua que arrossegava de les darreres eleccions al Parlament.Perd 53 vots i del 14’4% de fa dos anys retrocedeix fins el 9’8%. Passa a ser la tercera força.

ICV-EUiA passa de 117 vots a 173, incrementant en 2 punts el seu percentatge de vot al municipi, fins el 9% i a només 14 vots del PSC.

El PPC també creix a Olèrdola i de 106 vots passa als 131 d’aquestes eleccions, creixent en percentatge de vot fins a dos punts, del 4’8 al 6’8%.

Ciutadans dobla vots absoluts i de 45 passa a 92, amb un apreciable suport del 4’7%.

SI pateix una notable davallada i passa de 76 a 44 vots. El 4’5% de fa dos anys s’ha quedat ara amb el 2’2%. Plataforma per Catalunya perd la meitat dels seus vots i es queda amb un testimonial 1’6% al municipi amb 32 vots.

La jornada electoral a Olèrdola s’ha desenvolupat amb normalitat i sense registrar-se incidències remarcables.

CiU ha estat la única candidatura amb interventors en totes les taules. De les altres formacions només hi ha hagut presència d’apoderats de la CUP i de SI.

Des de CiU, el regidor Josep Lluís Acedo, es mostrava satisfet pel clar triomf a Olèrdola de CiU i posava l’accent en què el nou Parlament tindrà una clara majoria favorable al dret a decidir. Acedo també era prudent a l’hora de fer valoracions sobre una possible traslació de resultats a l’àmbit electoral municipal, per concloure “que són dues eleccions ben diferents”.

Xavi Diez, membre de la CUP d’Olèrdola, explicava que haver superat els 100 vots al municipi els fa ser optimistes a l’hora de plantejar-se la seva presència en les properes eleccions municipals.

Margarida Juvés, de Solidaritat, interpretava que els mals resultats de la seva formació s’expliquen perquè haurien estat víctima d’un suposat “vot útil”.

Entrevistes de valoració de les eleccions, enregistrades aquesta nit de diumenge, amb els partits que han seguit a Olèrdola l’escrutini amb interventors i apoderats

Consulta els resultats a http://www.parlament2012resultats.cat/09AU/DAU0908914599_L2.htm?d=2668

 

 

Document Actions