Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

CiU guanya les eleccions europees a Olèrdola, amb 396 vots i el 30% de suport

ERC triplica resultats i gairebé empata, amb el 29% dels vots. PSC s’ensorra i ICV passa a ser la tercera força
moment de l'escrutini a la mesa de Moja
moment de l'escrutini a la mesa de Moja

diumenge 25 maig 2014

CiU ha guanyat les eleccions europees a Olèrdola. Sumades les tres meses del municipi, la formació nacionalista ha obtingut 396 vots i un suport del 30% dels vots emesos. Respecte fa cinc anys, en les darreres eleccions europees, CiU puja en vots absoluts però retrocedeix en percentatge. Llavors va aconseguir 340 vots i un suport del 33%.

ERC obté uns resultats espectaculars. Gairebé triplica els registres de les darreres eleccions europees. Aquest diumenge l’han votat 382 olerdolencs, amb un suport del 29%. Només ha estat 14 vots per sota de CiU al municipi. Fa cinc anys van votar ERC 123 persones a Olèrdola, un 12% dels vots.copy2_of_votacions.JPG

Una altra tendència general que també s’expressa a Olèrdola és el gran retrocés del PSC. Ha passat de ser la segona força al municipi en unes europees a ser la quarta. Aquest diumenge l’han votat 119 olerdolencs, el 9’2%. En les darreres europees assolia 292 vots i una quota de suport del 28%. ICV, per contra, experimenta un gran avenç i se situa com a tercera força política, amb 136 vots i el 10’4% de suport. Fa cinc anys es quedava amb 61 vots i el 5’7%.

El PP perd gairebé la meitat dels seus electors en unes eleccions europees a Olèrdola. Ha obtingut 61 vots aquest diumenge, el 4’6% de suport, quan fa 5 anys van votar aquest partit 112 electors, assolint un 11%.

Ciutadans ha rebut el vot de 48 veïns d’Olèrdola(3’6%), mentre que la candidatura Podemos s’ha fet amb 46 vots(el 3’5%)

En el conjunt del municipi han votat 1.300 electors, el que representa un 49’6% del cens. L’augment ha estat de 4 punts respecte la darrera convocatòria europea.

Al municipi, CiU era l’única candidatura que tenia apoderats seguint la jornada electoral. Josep Maria Sánchez, portaveu del grup municipal d’Olèrdola d’aquesta formació, va fer aquestes funcions d’apoderat aquest diumenge i ens valorava els resultats destacant el triomf de CiU i el bon resultat d’ERC, que s’hauria vist afavorida “per la corrent independentista”.(àudio)

Sánchez es mostrava prudent a l’hora d’extrapolar aquests resultats a les eleccions municipals, que s’han de celebrar en un any. Sí que apuntava que una possible candidatura d’ERC tindria representació.(àudio)

La jornada electoral s’ha desenvolupat a Olèrdola sense incidències rellevants. La principal novetat ha estat que a Moja només hi havia una mesa. La presidia Guillem Sales, un jove de 29 anys que viu a Moja des de fa un any. Per a ell l’experiència li ha resultat positiva i menys complicada del que en un principi es pensava.(àudio)

Al municipi l’empat tècnic entre CiU i ERC ha comportat que en les tres meses el recompte hagi mantingut la incertesa fins els darrers moments. CiU ha guanyat a Moja per 13 vots i a Sant Pere Molanta per 5, mentre que a Sant Miquel ha estat ERC qui ha guanyat per una diferència de 4 vots, 91 a 87.

Un altre comportament electoral diferenciat s’observa en relació als resultats del PSC. És la quarta força a Moja i a Sant Pere, però en la taula de Sant Miquel s’imposa a ICV per una diferència de 15 vots, 44 a 29.

 

Escolta les entrevistes a Josep Maria Sánchez i a Guillem Sales, realitzades per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquífoto12.JPG

Document Actions