Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

CiU i ERC lamenten que l’alcalde “no admet" una moció de suport als imputats pel 9N

Els dos grups de l’oposició consideren que “ApO està donant l’esquena a la majoria dels veïns d’Olèrdola”

dimarts 10 novembre 2015

En un comunicat de premsa conjunt adreçat als mitjans de comunicació comarcals, els grups municipals de CiU i d’ERC han lamentat que l’alcalde “no admeti” una moció de suport als imputats pel 9N. En el comunicat les dues formacions assenyalen que l’ equip de govern de l’Ajuntament d’Olèrdola “ha tornat a donar l’esquena al procés que viu el nostre país, negant-se a incloure a l’últim Ple una moció de suport als imputats pel 9N”.

La moció havia estat presentada per CIU i ERC . Segons els dos grups, “l ’excusa per no admetre-la a tràmit ha estat que es tractava d’un Ple extraordinari en el qual no es permeten mocions, obviant el fet què qui decideix l’ordre del dia és l’Alcalde”. Per CiU i ERC “es podia haver admès si hi hagués hagut voluntat de fer-ho, però és més, si tan legalistes volen ser, era tan senzill com assumir-la com a pròpia, cosa que ens hauria encantat ja que en aquest tema el més desitjable és la unitat”. Josep Sánchez, portaveu del grup municipal de CiU, indicava que l’entrada de la moció al ple és potestat de l’alcalde.(àudio)

L’oposició també ha volgut recordar “que si el Ple era extraordinari, és perquè ApO només vol fer Plens ordinaris cada tres mesos, i per tant l’aprovació de les ordenances fiscals s’havia de fer a un Ple extraordinari al no coincidir en el calendari amb els Plens ordinaris previstos”.

Per Josep Sánchez, el suport als imputat pel 9N s’havia de fer palès el més aviat possible.(àudio)

Les dues formacions han fet notar que “ja a la concentració que va haver-hi davant els ajuntaments el passat 13 d’octubre, ApO es va desmarcar del text que havia redactat el Pacte Nacional pel Dret a Decidir, i va llegir un text propi, desmarcant-se del que es va fer a la majoria de municipis”.

CiU i ERC valoren que “durant tota la campanya electoral de les municipals” ApO  “van negar que fossin una marca blanca del  PSC, reivindicaven la seva independència. Però la realitat és que ApO s’alinea cada vegada més amb el PSC, que a la seva vegada ho fa amb el PSOE”. Fina Mascaró, portaveu d’ERC a l’Ajuntament d’Olèrdola, considera que en el comunicat només fan que constatar fets.(àudio)

Mascaró desitja que la moció acabi sent assumida pel govern i es pugui debatre en el proper ple municipal.(àudio)

Per Ciu i ERC “ApO està donant l’esquena no només al país, sinó a la majoria dels veïns d’Olèrdola als quals representen”. Els dos grups municipals volen recordar “que Junts pel Sí més les CUP, van obtenir a les passades  eleccions del 27 de setembre a Olèrdola un 62% dels vots emesos, guanyant àmpliament a totes les meses”.

Escolta les entrevistes a Fina Mascaró i Josep Sánchez, realitzades per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Document Actions