Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

CiU lamenta que el reglament de prestacions de caràcter social no inclogui un apartat de drets

CiU valora que el govern actua "sense transparència" i que l’usuari queda “a discriminació del regidor de torn”

divendres 29 juliol 2016

A través d’un comunicat de premsa, el grup municipal de CiU a l’Ajuntament d’Olèrdola ha lamentat que el reglament de prestacions econòmiques de caràcter social s’hagi aprovat, amb el vots a favor de l’equip de govern d’ApO-CM, sense incloure un capítol de drets dels usuaris. La inclusió d’aquest apartat era un dels continguts que demanava afegir en el reglament el grup de CiU, a través d’unes al.legacions que van ser desestimades pel govern en el ple del passat mes de juny.

Mari Carme Villanueva , regidora de CiU, ha assenyalat que el reglament no especifica situacions concretes com l’atenció a persones grans dependents o ajuts a persones que han patit un desnonament. Villanueva feia notar que el reglament no té cap article que faci referència als drets dels ciutadans usuaris.(àudio)

Segons CiU , l’equip de govern pensa que les persones que fan servir els serveis socials “no tenen cap dret a demanar o exigir que se’ls tracti amb respecte, amb transparència, amb justificació del per què sí o no mereixen l’ajut”. CiU entén que el reglament deixa “a discriminació del regidor de torn”  si la persona que demana l’ajut “s’ho mereix o no, però ningú pot controlar el seu criteri”. Per Villanueva, es tractaria d’un nou cas de falta de transparència.(àudio)

Villanueva ha anunciat que el seu grup recorreria la desestimació de les al.legacions, però ha indicat que no preveu un canvi d’actitud del govern municipal perquè “no té un tarannà d’escoltar a l’oposició”.(àudio)

Per CiU , és lamentable que “encara hi hagi gent que pensi que hi ha persones amb drets, i altres amb obligacions i sense drets, pel fet de no tenir tants diners com ells”. Per afegir que és “molt més lamentable quan aquestes persones tenen el poder”.

Escolta l'entrevista a Mari Carme Villanueva, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Document Actions