Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

CiU lamenta que els cementiris de Sant Miquel i de Sant Pere els gestioni Àltima i no l’Ajuntament

CiU creu que la decisió parroquial ha estat condicionada per “la mala relació que es manté amb el govern municipal”
Josep Sánchez, portaveu del grup de CiU
Josep Sánchez, portaveu del grup de CiU

dimecres 25 gener 2017

En una entrevista al programa “Olèrdola Actualitat”, de Canal 20-Ràdio Olèrdola, el portaveu del grup municipal de CiU, Josep Sánchez, ha lamentat que els cementiris parroquials de Sant Miquel d’Olèrdola i de Sant Pere Molanta passin a ser gestionats per l’empresa privada Àltima i no pas per l’Ajuntament. Sánchez ha assenyalat que els veïns van conèixer la decisió del canvi de gestió a través d’una carta enviada per part de la parròquia, abans de Nadal.

En confirmar-se el canvi de gestió, el grup municipal de CiU va demanar explicacions a l’Ajuntament. Segons Sánchez, la resposta del govern municipal es va limitar a recordar que la decisió l’havia pres el Bisbat, que és de qui depenen els cementiris parroquials. Des de CiU es considera que l’Ajuntament hauria d’haver comunicat  els canvis als veïns, tenint en compte la rellevància del servei.(àudio)

Des de CiU es creu que la decisió de la parròquia de cedir la gestió dels cementiris a l’empresa privada de serveis funeraris Àltima i no a l’Ajuntament s’ha vist condicionada per la mala relació que el govern municipal manté amb la parròquia, com entén  CiU que s’ha posat de manifest en casos com la disputa per la compra dels terrenys parroquials del camp de futbol de Sant Pere Molanta.(àudio)

El grup municipal de CiU defensa que la gestió d’aquests dos cementiris passi  a ser municipal, tal i com es va procedir a fer amb el cementiri de Moja.  Per Sánchez, la necessària entesa entre l’Ajuntament i el Bisbat per a que la gestió passés a ser municipal també s’hauria vist afectada pel procés d’aprovació de l’ordenança municipal de preus del cementiri de Moja per al 2017. El portaveu de CiU recordava que la pujada de preus ha estat finalment del 15% després d’una al·legació presentada per l’oposició, quan inicialment el govern havia aprovat un increment del 60%.(àudio)

Sánchez ha donat a conèixer que l’Associació de Veïns i Entitats de Sant Pere Molanta havia demanat a la parròquia que expliqués en una reunió informativa els motius i les condicions del canvi de gestió. La data d’aquesta reunió encara està pendent de confirmar-se.

Escolta l'entrevista a Josep Sánchez, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Document Actions