Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

CiU rebutja el nou oferiment de restaurar amb bales de rebuig la bòbila de Cal Sogas

CiU assegura que l’alcalde s’ha compromès a rebutjar la proposta “d’abocador” si no hi ha unanimitat
La bòbila està a tocar de Sant Pere Molanta
La bòbila està a tocar de Sant Pere Molanta

divendres 14 setembre 2012

Fa dos anys i mig l’oferiment ja es va desestimar però l’empresa ha tornat a insistir de nou en les darreres setmanes. Segons ha explicat el grup municipal de CiU, una empresa ambiental especialitzada en la gestió de residus ha tornat a plantejar a l’Ajuntament d’Olèrdola la possibilitat de restaurar l’antiga bòbila de Cal Sogas, prop del nucli de Sant Pere Molanta, amb el sistema de reomplir amb bales compactades de rebuig l'espai buit deixat per l'activitat extractiva.

Fa dos anys i mig el govern municipal ja va comunicar que es desestimava la proposta que presentava una empresa especialitzada, per encàrrec de la companyia propietària de l’antiga bòbila, Fantini Scianatico. Ara, en aparèixer de nou aquest plantejament, el govern municipal ho ha traslladat a CiU i aquest grup municipal ja ha comunicat que hi està en contra.

Josep Maria Sánchez, portaveu del grup municipal de CiU, indicava que “per dimensions i ubicació” la proposta no era idònia. Així mateix també assenyalen les molèsties que podria generar, tant pel gran moviment de vehicles que provocaria com per les males olors, tenint en compte que un 10 % de les deixalles s’estima que serien de matèria orgànica. Sánchez explicava que estan en contra i assegurava que l’alcalde s’havia compromès a no aprovar-ho si no es decidia per unanimitat(àudio)

Fa dos anys i mig es va descriure aquest sistema de restauració de la bòbila com el reompliment de l’espai “amb bales de rebuig comprimides, alternat-les amb capes superposades de terres, per finalitzar amb un tractament vegetal de la superfície  d’acord amb l’entorn”.

En conèixer l’avantprojecte de l’empresa, CiU ho ha valorat i ho ha donat a conèixer a membres d’entitats de Sant Pere Molanta. Sánchez explicava que es va concloure que “no es volia ser l’abocador del municipi ni del Penedès”.(àudio)

En el seu dia es va fer una visita “in situ” a una instal·lació d’aquestes característiques implantada al Vallès. Segons assegura Sánchez, allà es va poder comprovar el gran impacte paisatgístic, així com les males olors generades.

CiU indica que l’empresa ha ofert contraprestacions econòmiques que encara no s’havien precisat, però es valora que el municipi no està “aparentment” en una situació econòmica tan  desesperada com per acceptar aquest projecte que perjudicaria a Olèrdola.(àudio)

Fa dos anys i mig, quan la proposta es va plantejar , des del govern municipal també es va apuntar que eren més partidaris de restaurar l’espai a partir del sistema de reompliment de terres. Llavors, malgrat la proposta es trobés en un estadi "informal", l'equip de govern assenyalava que valorava amb transparència i responsabilitat totes les opcions per triar-ne la més convenient pel municipi

Document Actions