Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

CiU recorda que Mas Albornà no fa la neteja viària a Olèrdola “per manca de suport” de l’Ajuntament

Mari Carme Villanueva troba incoherents les lloances que feia l’alcalde durant la inauguració de La bugaderia
Mari Carme Villanueva, regidora de CiU
Mari Carme Villanueva, regidora de CiU

dijous 02 març 2017

Mas Albornà, empresa amb seu al polígon de Sant Pere Molanta,fa la neteja viària a la majoria de municipis de l’Alt Penedès però no a Olèrdola. CiU ho ha volgut recordar per contrastar aquesta realitat amb les paraules que va pronunciar l’alcalde d’Olèrdola, Lucas Ramírez, divendres passat en l’acte oficial d’inauguració de La Bugaderia de Mas Albornà. Allà Ramírez lloava el compromís de Mas Albornà  amb les persones amb necessitats especials i “amb el territori on neix, donant un servei pròxim”, per afegir que donava “suport i recolzament” a aquesta empresa. CiU entén que aquest discurs no és coherent amb allò que han fet els governs d’Alternativa per Olèrdola.

En una entrevista al programa “Olèrdola Actualitat” de Canal 20-Ràdio Olèrdola, Mari Carme Villanueva, regidora de CiU, indicava que Olèrdola és un dels pocs municipis de la comarca on la neteja viària no la fa Mas Albornà, malgrat haver guanyat el concurs convocat en el seu dia per adjudicar el servei. Mas Albornà va acabar renunciant perquè l’Ajuntament els obligava a subrogar personal de l’empresa que prestava fins llavors el servei. Això va acabar comportant que Mas Albornà renunciés al contracte, atès que la seva raó de ser és la inserció laboral de persones amb discapacitats i especials dificultats. L’empresa Fomento de Construcciones y Contratas(FCC) va ser finalment la companyia adjudicatària.

Villanueva entenia que l’alcalde no podia dir “què bé que ho fa Mas Albornà, quan des de l’Ajuntament no se’ls està ajudant”.(àudio)

El procés de contractació del servei de neteja viària va originar una dura controvèrsia entre el govern d’ApO i CiU el juliol de 2013. ApO va presentar una querella contra CiU per les suposades injúries que contenia una nota de premsa emesa pels convergents, on s’acusava al govern municipal d’haver prevaricat. El jutge  va desestimar la demanda d’ApO, segons exposava Villanueva.  Des de CiU no han volgut fer públic el resultat del cas fins ara, però entenen que calia donar-ho a conèixer després del que va expressar l’alcalde d’Olèrdola en la inauguració de divendres. Més enllà de que els jutjats no havien donat la raó a ApO, Villanueva subratlla que el més destacable és que no es va recolzar quan calia “l’obra social que fa Mas Albornà”.(àudio)

Des de CiU consideren que la finalització del contracte de neteja viària aquest juliol és una oportunitat per replantejar “com s’han fet les coses i fer-ho millor” . Villanueva indica que l’adjudicació ha d’estar subjecte al corresponent concurs públic , però considerava  que “no s’hauria de tenir cap dubte” a l’hora de valorar Mas Albornà. I més tenint en compte, afegia la regidora de CiU, “que ja va guanyar el concurs, té la seu al municipi i ofereix un bon preu i un bon servei”, tal i com destaquen la resta de municipis que compten amb el seu servei de neteja viària.(àudio)

Villanueva també ha fet notar que en l’acte d’inauguració de la Bugaderia, presidit pel president de la Generalitat, Carles Puigdemont, només hi havia l’alcalde en representació del govern municipal. Els cinc regidors de l’oposició hi eren i Villanueva “va trobar a faltar” la resta de regidors d’ApO, sobretot per la importància del compromís social que realitza Mas Albornà i l’encert de crear La bugaderia.

En un altre to, sense deixar la netejà viària, Villanueva apuntava durant l’entrevista  que l’augment del 30% anunciat en el servei de neteja viària fins el juliol respondria sobretot a una reorganització d’horaris impulsada per la pròpia empresa que presta el servei. La regidora de CiU també va criticar que no es prestessin “els serveis que es mereixen els olerdolencs” i s’hagués utilitzat la crisi com a excusa per a retallar-los.  En aquest punt, Villanueva considerava que l’Ajuntament “no ha notat la crisi” perquè sempre ha tancat els seus pressupostos amb importants romanents.

Escolta l'entrevista a Mari Carme Villanueva, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Document Actions