Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

CiU sol·licita un ple perquè es desestimi l'abocament de rebuig per restaurar Can Sogas

CiU destaca que s’ha proposat el mateix sistema que ja es va rebutjar fa dos anys i mig
Mari Carme Villanueva, regidora del grup de CiU
Mari Carme Villanueva, regidora del grup de CiU

dimarts 25 setembre 2012

CiU vol que l’Ajuntament d’Olèrdola es pronunciï sense ambigüitats en contra de la proposta de restaurar Can Sogas amb bales de rebuig. Amb aquest propòsit, d’acord amb les atribucions que té com a grup municipal amb més d’un terç dels regidors, CiU ha entrat aquest dilluns en el registre de l’Ajuntament d’Olèrdola una proposta instant a l’alcalde a convocar un ple extraordinari per a tractar la qüestió.

La regidora de CiU Mari Carme Villanueva valorava que en les manifestacions del govern municipal dels darrers dies no es rebutjava de manera clara el projecte. Villanueva feia notar que el mateix alcalde, en una reunió celebrada a finals de juliol a l’Agència de Residus de Catalunya, ja va manifestar que la proposta no prosperaria si no hi ha consens. En la mateixa línea s’ha expressat durant els darrers dies, però CiU entén que cal ser més clars, esvair qualsevol dubte i pronunciar-se en contra com ja va passar fa dos anys i mig quan la mateixa proposta va ser desestimada. (àudio)

Villanueva, que forma part del grup de CiU al Consell Comarcal i és membre del seu govern, ha indicat que amb la proposta no hi està d’acord el Consell Comarcal perquè no va en la línea de la seva aposta per l’enoturisme. La regidora de CiU també ha apuntat que des de La Mancomunitat, institució que a la comarca gestiona la recollida i tractament dels residus,  es reconeix que el trasllat dels residus seria més econòmic per a la comarca perquè estaria més a prop, però el seu president, Pere Pujol, deixava clar que “qui ha de defensar el territori és qui és del territori”. CiU ha assegurat que l’empresa que ha elaborat la proposta està insistint en què el projecte es consideri i per això ha incrementat el seu oferiment de contraprestació econòmica.

Villanueva també ha aprofitat per replicar les afirmacions del regidor de medi natural, Xavier Serramià, segons les quals CiU ja havia rebutjat el projecte “ sense saber ben bé de què anava el tema”. Villanueva ha recordat que fa dos anys i mig  ella mateixa va participar en una visita que es va fer a un espai del Vallès que es reomplia amb bales de rebuig, i el sistema “és el mateix” .(àudio)

CiU disposa d’estudis mediambientals que assenyalen que l’espai que deixa la pedrera de Can Sogas inclou una variada fauna i flora que caldria estudiar preservar. També s’ha subratllat que els veïns de Sant Pere Molanta, així com els de Can Trabal, L’Arboçar i Sant Cugat, s’estan mobilitzant recollint signatures per expressar el seu rebuig a aquest “abocador”.

La proposta arribava en aquest cas a l’Ajuntament a través de l’Agència de Residus, ens que depèn de la Generalitat,  governada per CiU. Mari Carme Villanueva ha deixat clar que “allò que no era beneficiós pel poble continua no sent beneficiós, governi qui governi”. (àudio)

CiU ha recordat que l’alcalde ha de convocar el ple extraordinari en un termini no superior a quinze dies. Des de CiU s’espera que hi haurà unanimitat en el rebuig a la proposta i que el tema quedarà ja definitivament desestimat.

Document Actions