Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

CiU valora que l’Ajuntament d’Olèrdola ha apujat impostos, contràriament al que afirma el govern

Es mostren satisfets que s’hagi "rectificat" la baixada de la taxa d’aigua per grans consums

dilluns 29 desembre 2014

En una nota de premsa feta arribar als mitjans de comunicació locals i comarcals, el grup de CiU d’Olèrdola manifesta que, contràriament al que s’ha exposat per part del govern municipal, l’Ajuntament d’Olèrdola no ha congelat impostos per l’any 2015. Segons calcula CiU, augmenten un 5% els impostos directes i un 3,79% els impostos derivats de taxes , preus públics i altres.

Per CiU, “s’augmenta l’impost per algunes obres menors un 29 % , s’augmenta la taxa de residus un 3% , s’augmenta la taxa de l’escola bressol un 5% i es treu la tarifa reduïda per el consum d’aigua potable”.

CiU denuncia que “la taxa de brossa es fa pagar, encara que no tingui activitat el local o encara que no s’utilitzi. Això ja ho van intentar temps enrere i es va treure, i ara hi tornen”.

En una situació de crisi com la que tenim i “donat que no s’espera una millora a curt termini”, CiU considera que no queda justificat aquest augment que grava especialment a les classes més desfavorides, “a les que necessiten l’escola bressol per poder treballar, als que han de fer petites reformes per mantenir la seva vivenda en condicions, als que miren de reduir el consum d’aigua als que penalitza per tenir un local tancat, o als que han de pagar un servei del que no poden gaudir”.

En el comunicat de premsa també s’assenyala que “tampoc s’ha justificat l’augment previst per el proper any en bens i serveis, d’un 8,75%”. CiU es pregunta si hi haurà més serveis, o bé “haurem de pagar més per els que tenim”. CiU apunta que “no tenim una resposta a aquestes preguntes , però tenint en compte que la previsió d’inflació al tancament d’aquest any, és negativa, aquest augment encara és més difícil de justificar”.

La formació nacionalista conclou que “aquest augment de pressió fiscal i els pressupostos són antisocials i insensibles a les necessitats dels nostres veïns”.

En una altra nota de premsa posterior al ple extraordinari del divendres 19 de desembre, durant el qual es van aprovar de manera definitiva les ordenances fiscals, CiU valorava que es va rectificar “el preu de la taxa d’aigua per grans consums, que amb l’anterior versió tenia una baixada del 8 % i ara es proposa un augment del 3%”. CiU indica que estan “satisfets per la rectificació d’aquesta taxa i felicitem a l’equip  de govern per aquest fet”. Al mateix temps lamenten “que aquesta actitud no es traslladi a altres ordenances que mantenen el seu augment, tot i que afecten molt directament a la gran majoria del nostres veïns”.

 

 

 

Document Actions