Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Clam per la independència de Catalunya dels Diables de Sant Pere en la recuperació dels versots

Després de dos anys de no recitar-los, la colla oferia dissabte els seus versots en acabar la cercavila

dilluns 17 agost 2015

 

La recuperació dels versots diabòlics ha estat una de les novetats de la Festa Major de Sant Pere Molanta d’aquest 2015. La colla de Diables del poble els recitava a l’interior de la Sala en acabar la cercavila, dissabte al migdia, després de l’actuació de lluïment dels balls. Van ser fins a 9 versots els que van oferir, repassant aspectes de l’actualitat local però també deixant espai per a introduir clams a favor de la independència de Catalunya.VersotsStPere2.jpg

El primer dels versots tenia to autocrític i assenyalava que els Diables “no tenien perdó” per haver estat 2 anys sense dir cap versot. En el segon dels versots, els Diables s’oferien per participar en la propera edició de Firamercat, la de la 20a edició.(àudio)

La Colla de Diables també va dedicar un dels seus versots a proposar incentius per a participar en les empalmades de la Festa Major de Sant Pere Molanta. Pels Diables, la solució és fer una “bacanal a la vinya”.(àudio)

Un dels diables dedicava un dels versots a la perruquera, que li té “el cor robat”. També manifestaven estar indignats per la subvenció rebuda per l’Ajuntament i estiraven les orelles al veí que es queixava a l’Ajuntament perquè la colla havia petat “quatre carretilles” fa 20 dies davant el Centre Cívic Gatzara.  Un dels versots els van adreçar al Grup de Joves, entitat que organitza la Festa Major. Els Diables els hi reclamaven que assumissin despeses del Correfoc, que és un acte que surt al programa de la Festa Major.(àudio)

Els pronunciaments a favor de la independència van aparèixer en dos dels versots. En el primer “la candidatura dels Diables” anunciava que el 27-S votaria “No No a la intransigència” i “Sí Sí a la independència”. En el darrer dels versots, es declarava la independència.(àudio)VersotsDiablesStPereMolanta3.jpg

Amb el Cant dels Segadors per “solemnitzar” aquesta declaració d’independència, finalitzaven els versots dels Diables de Sant Pere Molanta d’aquest 2015.

Escolta els versots, emesos per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

 

 

 

Document Actions