Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Claudina Marcé, veïna de Sant Pere Molanta, ha fet 101 anys

Aquest dissabte rebia la felicitació de l’Ajuntament d’Olèrdola
Claudina Marcé, amb l'alcalde, Lucas Ramírez; i la regidora de gent gran, Anna Boada
Claudina Marcé, amb l'alcalde, Lucas Ramírez; i la regidora de gent gran, Anna Boada

dilluns 14 març 2022

Claudina Marcé Marcé, veïna molt coneguda de Sant Pere Molanta, feia aquest dissabte 12 de març 101 anys. Per felicitar-la pel seu longeu aniversari, l’alcalde d’Olèrdola, Lucas Ramírez, i la regidora de gent gran, Anna Boada; es desplaçaven dissabte  fins a casa de Claudina Marcé per a lliurar-li un ram de flors de felicitació en nom de tot el municipi.

Claudina Marcé és memòria viva de Sant Pere Molanta. Amb el seu pare, va gestionar el bar de l’antiga Societat , va treballar durament al camp i no va deixar tampoc d’assumir feines en el molí que tenien a casa seva. Vídua, la Claudina és mare de 3 fills; té 5 néts i 3 besnéts.

El maig de 2017 Claudina Marcé rebia la distinció “ Gent Gran amb mèrit” del municipi en la 2a Trobada de la Gent Gran d’Olèrdola. Fa tres anys, en la xerrada que va conduir la mestra Mercè Garcia en commemoració del Dia de la Dona, Claudina Marcé va ser una de les veïnes de diferents generacions que va oferir el seu testimoni per exposar experiències a l’escola. Llavors va recordar que va anar a classe amb “doña Pepita” i després feia repàs amb el mestre Josep Santaulària, abans de l’esclat de la Guerra Civil. Quan anava a escola a Santa Anna, a Vilafranca, el desplaçament cada dia el feien caminant.

Gràcies a la Caudina Marcé  i a la família Montserrat es va poder cedir una col·lecció de la revista Llum que elaboraven els nens de l’escola de Sant Pere Molanta seguint la tècnica Freinet, sota el mestratge de Josep Santaulària.

Ella també és una de les 8 veïnes del municipi que protagonitzen el documental “8 dones d’Olèrdola”, realitzat per Carme Ortoll i Andreu Ortoll. El treball  es projectarà aquest dissabte a les 6 de la tarda al Local Nou de Moja.

 

Document Actions