Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Cobrir la pista poliesportiva de Moja farà que la instal·lació s’utilitzi molt més i el seu emplaçament és “ideal” per la proximitat amb l’escola i les instal·lacions esportives

Així ho ha destacat aquest dimecres a Moja Pere Santamaria, arquitecte redactor del projecte

dijous 21 març 2024

Cobrir la pista poliesportiva de Moja comportarà que aquesta instal·lació pugui acollir molts més usos i el seu emplaçament és “ideal” per estar situada ben a prop de l’escola i de les instal·lacions dels camps de futbol municipals Els Pins. Així ho ha assenyalat l’arquitecte encarregat de redactar el projecte de la coberta de la pista, Pere Santamaria,  durant una xerrada informativa convocada per l’Ajuntament d’Olèrdola i celebrada al Local Nou de Moja aquest dimecres al vespre.

Santamaria explicava que la pista està dins d’una zona d’equipaments ben dotada i subratllava que el projecte va més enllà del cobriment de la instal·lació. En la zona que ocupaven els barracons es preveu instal·lar una zona de gespa artificial provinent de la superfície de joc que es substituirà aquest any del camp de futbol. En la façana que dona al camí de Daltmar es preveu instal·lar aparells de calistènia. També s’instal·laran graderies amb 200 seients que donaran tant a la pista com a la zona de gespa artificial. La pista es pintarà, comptarà amb nou equipament i  es comptarà amb rampa d’accessibilitat i zona habilitada per a persones amb mobilitat reduïda. La coberta serà de 1.600 metres quadrats de superfície que podrien acollir, en un futur, més de 400 plaques fotovoltaiques amb capacitat per a produir 250 kilowats.

Coberta lleugera

 La coberta sobresurt 1’5metres de l’estructura per poder donar més superfície de protecció del Sol, tot preveient un possible futur tancament. També es contempla un sistema de recollida d’aigua pluvial en un dipòsit. Complint els paràmetres tècnics de resistència i seguretat, la coberta és “lleugera”, amb poc acer, perquè optimitza el ferro i respon a la voluntat d’oferir una estructura “que no sigui carregada”. (àudio)

Durant l’acte, i davant preguntes d’assistents sobre la idoneïtat de l’emplaçament i el seu possible impacte en l’entorn, Pere Santamaría va assenyalar que el lloc és “ideal” i es mostrava convençut que la proximitat amb l’escola afavorirà que la instal·lació s’utilitzarà molt més.(àudio)

Refugi climàtic

En la presentació de l’acte l’alcaldessa d’Olèrdola, Fina Mascaró, destacava que la coberta permetria oferir un refugi climàtic. També feia notar que podria oferir un espai d’ombra i sota cobert per a actes lúdics del municipi. L’alcaldessa assenyalava que el projecte es finança gràcies a una subvenció nominativa extraordinària que l’Ajuntament havia assolit de la Diputació, amb el requisit d’haver de justificar la despesa abans del 31 de desembre.  Per aquest motiu, Mascaró indicava que seria una “molt mala gestió” no aprofitar aquests recursos que ha assolit el nou govern municipal. L’alcaldessa resumia que el projecte, anant més enllà de la coberta, permet “dignificar” aquest espai lúdic i esportiu del municipi.(àudio)

Mascaró també posava l’accent en la possibilitat d’aprofitar la coberta per a instal·lar plaques fotovoltaiques, en la perspectiva de crear una comunitat energètica. També incidia en què el gran espai d’ombra que oferirà la coberta permetrà  a la ciutadania tenir a la seva disposició un “refugi climàtic”.(àudio)

Mascaró precisava que la zona de gespa s’instal·larà de manera immediata a la finalització de les obres de la coberta. També destacava que espais similars d’aparells de calistènia es preveien instal·lar arreu del municipi. L’alcaldessa, en declaracions a l’emissora municipal de ràdio, va subratllar que la pista seguiria oberta a la ciutadania com fins ara.

El projecte bàsic està ara en període d’exposició pública i el projecte executiu es preveu enllestir en un mes. La previsió és que, un cop licitades i adjudicades les obres, els treballs es puguin completar en un termini pròxim als 5 mesos des del seu inici.

Escolta les entrevistes a Pere Santamaria i a Fina Mascaró, realitzades per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Document Actions