Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Col.locada al saló de sessions de l’Ajuntament la fotografia de Josep Raventós Valldosera

Batlle durant la II República, va ser el primer alcalde d'Olèrdola escollit per sufragi universal
Jordi Arnabat Castellví, besnét de Josep Raventós Valldosera, va ser l'encarregat d'instal.lar la fotografia
Jordi Arnabat Castellví, besnét de Josep Raventós Valldosera, va ser l'encarregat d'instal.lar la fotografia

dimecres 27 setembre 2017

Abans de l’inici de la sessió ordinària de ple de l’Ajuntament d’Olèrdola, celebrada aquest dimarts al vespre, va tenir lloc l’acte de col.locació al saló de sessions de l’Ajuntament de la fotografia de Josep Raventós Valldosera, primer alcalde d’Olèrdola escollit per sufragi universal.

Amb l’impuls de l’Ateneu Mogenc “Fem poble”, la col.laboració de la família i la implicació de l’Ajuntament, el passat dissabte 17 de juny tenia lloc a Can Torres un acte de dignificació i restitució de Raventós Valldosera, que va incloure la descoberta d’un monòlit on es recorda que va néixer l’any 1886 a Cal Míliu de la Barquera i va morir el 17 de juny de 1941 a l’exili, al poble francès de Melun. La placa fa constar que va ser el primer alcalde d’Olèrdola escollit per sufragi universal i va ser “defensor dels drets dels rabassaires i dels ideals de la República”.FotoRavents2.JPG

La fotografia que des d’aquest dimarts encapçala la galeria d’alcaldes presents en el saló de sessions va ser cedida per la família. La col.locació va ser anunciada pel mateix alcalde, Lucas Ramírez, en l’acte del passat 17 de juny, i en aquest ple de setembre s’ha pogut fer efectiva aquella voluntat.(àudio)

La imatge va ser col.locada per Jordi Arnabat Castellví, besnét  de Josep Raventós Valldosera. En el moment de la col.locació de la fotografia, al saló de sessions hi havia membres de la família i representants de l’Ateneu Mogenc.

Document Actions