Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Comença a Moja un cicle de xerrades per a difondre a Olèrdola el Document de Voluntats Anticipades

Les condueix Helena Mestra, responsable d’Atenció al Ciutadà de l’Hospital Comarcal de l’Alt Penedès

divendres 19 octubre 2018

Amb el suport de l’Ajuntament d’Olèrdola, aquest dijous s’ha iniciat al municipi un cicle de xerrades per a difondre en què consisteix el testament vital o Document de Voluntats Anticipades. Les sessions les condueix Helena Mestre, veïna del municipi i responsable d’Atenció al Ciutadà de l’Hospital Comarcal de l’Alt Penedès, i permeten als assistents resoldre directament els seus dubtes sobre com formalitzar aquest document.

Helena Mestre resumeix que el Document de Voluntats Anticipades recull “la voluntat manifestada per una persona sobre l’atenció que voldria rebre en cas de no poder-ho expressar”.(àudio)

El Document de Voluntats Anticipades es pot tramitar gratuïtament al mateix Hospital. Es requereixen tres persones que actuïn com a testimonis i escollir la figura d’un representant, que hauria de ser “la persona que més ens conegui i ens entengui i sigui capaç d’interpretar els nostres desitjos en cas de ser necessari”.(àudio)

L’Hospital ha notat un “degoteig” de testaments vitals formalitzats, però sobretot es constata un augment de l’interès i de coneixement sobre aquesta opció.(àudio)

Olèrdola és el primer municipi de la comarca que acull un cicle específic i promogut per l’Hospital Comarcal per a difondre el Document de Voluntats anticipades. Les dues properes xerrades, sempre a dos quarts de vuit del vespre, es faran el dijous 8 de novembre al Centre Cívic Gatzara de Sant Pere Molanta; i el dijous 22 de novembre al local social Rossend Montané de Sant Miquel d’Olèrdola.

Escolta l'entrevista a Helena Mestre, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Document Actions