Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Comença la campanya de vacunació contra la grip amb la previsó d'administrar a Olèrdola 400 vacunes

La campanya ha començat aquest dilluns i durarà 2 mesos

dilluns 24 octubre 2016

La millor manera de prevenir la grip és amb la vacunació. A Catalunya la campanya s’inicia el dilluns 24 d’octubre i s’estén durant dos mesos. Ascen Casado, infermera als consultoris de Sant Miquel i de Moja, és la referent de vacunes de l’Equip d’atenció Primària Penedès Rural. Ella mateixa subratlla que “vacunar-se és l’única manera d’evitar la malaltia”.

Als 21 consultoris de l’Àrea Penedès Rural aquest any es preveuen subministrar fins a 3.500 dosis. A Olèrdola  s’estima que se superaran les 400 vacunes. La vacuna antigripal està indicada si sou una persona amb un risc alt de tenir complicacions per la grip, és a dir, si teniu més de 60 anys o una malaltia crònica del cor, dels bronquis, del ronyó, o si sou diabètic, o esteu afectat per una disminució de les defenses per altres causes. 

• També us heu de vacunar si, durant la campanya de vacunació de la grip, esteu en el 2n i 3r trimestre de l'embaràs. 

• La vacuna antigripal està indicada en nens amb malalties cròniques pulmonars o metabòliques i en persones internades en residències. 

• Si teniu cura de persones malaltes a casa també cal que us vacuneu. 

• A més, es recomana la vacunació a les persones que estan en contacte amb aquests grups de risc i els poden transmetre la grip, i a les persones que treballen en serveis públics essencials (com ara personal de sanitat, bombers, policia, etc.).

Per facilitar l’administració de les vacunes, al consultori de Moja les cites ambulatòries a partir de tres quarts d’una es reservaran per a posar vacunes.

La grip és una malaltia respiratòria vírica que produeix febre elevada, dolors musculars, tos seca, mal de cap i de coll i malestar general. La febre acostuma a durar entre 4-5 dies. La tos i el cansament poden durar 3 setmanes. El contagi és mitjançant les mans i l'aire.

No hi ha cap medicament que curi la grip ni el refredat, alguns, com ara el paracetamol ajuden a millorar els símptomes. Els antibiòtics no guareixen la grip.

Només cal consultar (metge o metgessa) si no milloreu a partir del 4t-5è dia. Podeu demanar consell al telèfon de Sanitat Respon 061. La utilització racional dels serveis d'urgències evitarà que es col·lapsin i atendre ràpidament casos greus.

Document Actions