Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Comencen els treballs de consolidació a l’església de Santa Maria del Pla dels Albats

Es consolidaran els murs més deteriorats i es reconstruirà una de les cantonades
Els restauradors Agustín Gabarra i Alfonsa Saavedra amb Núria Molist
Els restauradors Agustín Gabarra i Alfonsa Saavedra amb Núria Molist

dijous 06 octubre 2016

Des d’aquest dimecres i durant tres setmanes es realitzen els treballs de consolidació de l’estructura de l’església de Santa Maria, al Pla dels Albats. La intervenció té el propòsit d’evitar que es malmetin les restes que va posar al descobert la recent campanya d’excavacions arqueològiques realitzada el mes de juliol en aquest temple situat fora muralles del Conjunt monumental d’Olèrdola. Un dels restauradors que intervenen en les tasques de consolidació, Agustín Gabarra, ens indicava que els murs estan en un estat molt fràgil i per això es fa necessària  la seva consolidació. (àudio)

Alfonsa Saavedra, restauradora que també intervé en els treballs, detalla que aplicaran  les mateixes tècniques constructives originàries per a fer la consolidació,  com és el cas del morter de calç. (àudio)

L’església del Pla dels Albats és un dels elements que posen de relleu la importància del Conjunt Monumental d’Olèrdola. Agustín Gabarra subratlla que per a especialistes en restauració de construccions Olèrdola està plena d’atractius i d’interès, tant pel que conté com pels períodes històrics que acull.(àudio)

A més de consolidar els murs, les tasques d’aquests dies també inclouran la reconstrucció d’una de les cantonades de l’església pròxima a l’altar. S’estima que va ser destruïda entre els segles XVII o XVIII en patir l’església un espoli. Així ho assenyala la conservadora del Museu d’Arqueologia i responsable de la recerca al Pla dels Albats, Núria Molist. (àudio)

Després de les tasques de consolidació es procedirà a realitzar una primera senyalització per a fer més comprensible als visitants la originalitat d’aquesta església romànica.

Escolta les entrevistes realitzades per Canal 20-Ràdio Olèrdola a Alfonsa Saavedra i Agustín Gabarra, clicant aquí; i a Núria Molist, clicant aquí

Document Actions