Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Comencen els treballs de manteniment dels trams públics de les franges perimetrals de protecció d’incendis forestals

Aquesta setmana es treballa a Sant Miquel d’Olèrdola i després es continuarà per les urbanitzacions

dilluns 27 juny 2022

Aquest dilluns han començat a Sant Miquel els treballs de manteniment dels trams públics de les franges perimetrals de protecció d’incendis forestals. L’empresa que realitza aquestes tasques té el permís del Departament d'Acció Climàtica de la Generalitat de Catalunya per treballar en èpoques d'alt risc d'incendi forestal i disposa de les mesures de prevenció d'incendis que els hi marca la mateixa autorització. Actualment a l’Alt Penedès el pla Alfa, que marca el risc d’incendi forestal, està a nivell zero. Els treballs es realitzen de 8 a 14 hores.

A Sant Miquel es preveu que aquests treballs es realitzin durant aquesta setmana, per després continuar per les urbanitzacions

Mesura de prevenció

Les franges de protecció es fan en compliment de la Llei 5/2003, de 22 d'abril, de mesures de prevenció dels incendis forestals en les urbanitzacions, els nuclis de població, les edificacions i les instal·lacions situats en terrenys forestals (modificada mitjançant la Llei 2/2014, de 27 de gener) amb l'objectiu de protegir les persones i els béns que es troben en terreny forestal o a menys de 500 metres d'aquest.

Les actuacions de desbrossat permeten que en cas d'incendi es pugui evitar la continuïtat horitzontal i vertical del foc, podant els arbres i haver-los aclarit perquè no es toquin les capçades. Aquests treballs disminueixen la força del foc, asseguren a la gent i béns que hi hagi dins les edificacions i permeten un espai de treball més segur per als bombers i a la inversa, si un foc es genera en un habitatge, no afectarà a la massa boscosa.

Document Actions