Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Comencen els treballs per definir un circuit de running permanent a la finca municipal de la Muntanyeta

Les actuacions prèvies ja han començat i es preveu que les obres de construcció finalitzin en dos mesos
Plànol del projecte aprovat
Plànol del projecte aprovat

divendres 29 abril 2022

El regidor d’urbanisme de l’Ajuntament d’Olèrdola, Juanma Samblás, ha confirmat aquesta setmana que ja s’han realitzat treballs previs abans de l’inici imminent de les obres de construcció d’un circuit permanent de running a la finca municipal de la Muntanyeta. Samblás assenyalava que, un cop adjudicat el contracte, la setmana passada ja es procedien a fer treballs topogràfics abans de continuar amb els moviments de terres per fer el circuit. El regidor d’urbanisme assenyalava que es tracta d’una actuació que comportarà la millora de l’aspecte de la finca i la recuperació d’aquest espai que havia acollit un abocador.(àudio)

Circuit de 2km, zones d’estiraments t i jocs infantils

Les obres han estat adjudicades per un import de 231.253 €. Segons consta en el projecte aprovat, el disseny definitiu del circuit s’ha ajustat a l’espai disponible, creant un circuit de running de 2 km. Per això ha calgut que la pista tingui una traça sinuosa entortolligada, per tal de poder disposar així d’aquesta longitud de 2 km. Tenint en consideració que forces trams de la pista es troben força propers, l’espai entre aquests s’elevarà  i enjardinarà lleugerament, formant zones herbades que permetin integrar millor el circuit dins d’un àmbit més rural “cercant característiques similars a les d’un camí forestal que travessa zones lleugerament arbrades”.

L’amplada del circuit s’ha previst en general de 3’5m, dotant-se d’un sobreample de fins a 8 metres a la part on es preveu situar la sortida i arribada. El circuit serà molt planer, al voltant del 2% de desnivell, i només arriba al 5% en un tram que té una longitud de 130m. A cada costat del circuit es preveuen situar dues zones d’estada, en les quals s’hi ubicaran també zones d’estiraments. A la zona oest, més propera al nucli de Moja, hi haurà una zona de descans amb bancs entre arbres i jocs infantils. En un segon espai s’hi ubicaran aparells d’estiraments, ocupant una superfície de 150m2. Com a obres complementàries, es contempla la portada d’aigües fins a una font, acompanyada de la col·locació d’un tub amb previsió d’un futur pas de línies elèctriques, així com la realització d’obres de drenatge que permetin la canalització de les aigües de pluja.

L’obra projectada està concebuda per a que tingui igualment un caire lúdic. I és que, a més dels usos esportius, l’Ajuntament destaca que el circuit es convertirà en un parc molt proper al poble de Moja.

Juanma Samblás explica que la construcció d’un circuit permanent de running és una obra innovadora que reforçarà els usos públics de la finca municipal.(àudio)

S’estudia ubicar el parc d’skate a Els Pins

Inicialment el projecte incorporava la construcció d’un parc d’skate. Aquesta instal·lació ara s’avalua ubicar-la a la zona d’Els Pins. (àudio)

El termini d’execució de la totalitat de les obres de construcció del circuit de running és de dos mesos

 

Document Actions