Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Comencen les obres del nou vial que evitarà el pas de tractors per l’interior de Sant Miquel

Els treballs consisteixen en connectar amb l’eix Rossend Montané el carril d’acceleració a la C15 que surt de la benzinera en direcció Vilafranca, davant de Sant Miquel. Les obres es preveuen completar a principis de la setmana que ve
Els treballs es preveuen finalitzar la setmana que ve
Els treballs es preveuen finalitzar la setmana que ve

dimarts 21 agost 2012

Aquest dilluns ja han començat les obres de construcció del nou vial que ha d’evitar el pas de tractors per l’interior de Sant Miquel. Els treballs consisteixen en connectar el carril d’acceleració a la C15 que surt de la benzinera, en direcció Vilafranca, fins a l’eix Rossend Montané.

La tramitació per a fer possible els treballs ha estat molt àgil, amb la voluntat de que les obres estiguessin completades durant aquest mes d’agost. El ple de l’Ajuntament d’Olèrdola, el passat 6 d’agost, aprovava per unanimitat l’ocupació temporal de terrenys i la modificació de pressupost pertinent.

Joan Forns, regidor de serveis municipals, explicava que, a més d’evitar el pas de tractors per l’interior del nucli de Sant Miquel, aquest vial també permetrà als pagesos un estalvi de temps i un recorregut més funcional.(àudio)

El tram que s’asfalta té una longitud de 120 metres. També cal fer les corresponents obres de canalització d’aigües pluvials. En total, el pressupost d’adjudicació de l’obra puja a prop de 22.000 euros. Joan Forns lamentava que, malauradament, ni la Generalitat ni l'empresa concessionària de l’autovia hagin assumit la despesa de l’obra i ha hagut de ser l’Ajuntament d’Olèrdola qui afrontés en solitari aquesta millora. Joan Forns recorda que s’està gestionant, a través del Consell Comarcal, la possible obtenció d’una subvenció pel 50% de la despesa, tot i que no hi ha confirmació de poder assolir l’ajut(àudio)

La previsió és que la connexió es pugui finalitzar durant la setmana que ve, dins del primer tram de la verema. El regidor de serveis municipals destacava el treball conjunt que s’ha fet amb les organitzacions agràries JARC i Unió de Pagesos.(àudio)

Des de l’Ajuntament d’Olèrdola s’ha defensat que aquesta actuació l’havia d’assumir la Generalitat. També es fa notar que el vial de servei de la C15, en direcció Vilafranca, es talla i té un "parèntesi" de prop de 600 metres davant de Sant Miquel, la qual cosa s’atribueix a dèficits originats per modificacions del projecte constructiu de la via. Ara , amb l’autorització confirmada de la Direcció General de Carreteres, els tractors podran circular pel carril d’acceleració des de la benzinera, desviar-se fins a l'eix Rossend Montané per aquest nou vial que s’està construït, per després passar a fer ús del vial de la Serreta fins arribar a la sortida de Vilafranca.

Document Actions