Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Comiats excepcionals als alumnes de 6è de les escoles d’Olèrdola

La festa pels alumnes que acabaven primària a l’escola Rossend Montané es vivia dijous 18 i aquest dilluns 22 s’acomiadaven els alumnes de 6è de l’escola Circell
Alumnes de 6è de l'escola Rossend Montané durant el seu comiat
Alumnes de 6è de l'escola Rossend Montané durant el seu comiat

dimarts 23 juny 2020

 

El curs escolar es tancava oficialment el divendres de la setmana passada, 19 de juny, deixant enrere un tercer trimestre marcat pel confinament i pel contacte virtual amb les escoles. Tota la comunitat educativa coincideix en assenyalar que aquest excepcional curs 2019-20 serà recordat per tothom durant molt de temps. Però de manera ben especial pels més grans de l’escola, els qui acabaven 6è i el curs que ve començaran l’institut. Els centres ho han  tingut ben present. I les dues escoles d’Olèrdola no han deixat passar per alt aquest tancament d’etapa i han organitzat actes presencials de comiat, plens d’emotivitat malgrat les excepcionals circumstàncies. En els dos casos, amb les mesures de seguretat pertinents però amb diferències. A l’escola Rossend Montané de Sant Pere Molanta, l’acte tenia lloc el dijous, hores abans d’entrar a l’anomenada “represa” de la normalitat. Mentre que a l’escola Circell de Moja s’optava per fer l’acte aquest dilluns 22 de juny.

Comiat a Sant Pere Molanta

Des de la direcció de l’escola Rossend Montané de Sant Pere Molanta Àngels Urgell assenyala que estaven esperant el dia del comiat presencial de 6è “amb molta il·lusió” després de no poder-se retrobar abans a causa del confinament. Dijous, en estar en fase 3,  van poder  convidar als pares de l’alumnat a la festa, 2 per alumne. Per tal de seguir totes les normes de seguretat, es van distribuir per nuclis familiars dins del gimnàs.

La festa va començar amb l’arribada, a dos quarts de 10 del matí, dels 31 alumnes del grup de 6è. Van compartir un esmorzar al menjador mentre anaven arribant les famílies per un dels quatre accessos que té l’escola, cadascuna pel que tenia assignat.

Tot i ser un final diferent, durant la festa al gimnàs es van poder fer “moltes de les coses que durant tots el cursos fem”. L’acte es va iniciar amb una salutació i agraïment a les famílies per tot l’esforç que havien fet durant aquest confinament. Tot seguit es va passar un vídeo del pas de l’alumnat per l’escola des de P3 fins a 6è. Aquest vídeo estava amenitzat per la música del cantant Miky Nuñez. El mateix músic va enviar un petit vídeo desitjant als alumnes molta sort.

Durant l’acte es va presentar el vídeo d’una cançó que han fet entre tot l’alumnat a partir d’uns poemes sobre el medi ambient. Aquest vídeo ha sigut possible gràcies a la col·laboració d’un dels pares de l’escola,  Cisco Barrero. La cançó es diu Connect@’t al medi.

L’acte també va incloure la projecció de vídeos de mestres que havien estat a l’escola i volien desitjar-los molta sort. Per acabar , els alumnes de 6è es van posar els birrets

i van sortir  a la pista a fer les fotos de la graduació, amb mascaretes.

“Diferent a com m’ho havia imaginat, però també molt bonic”

A l’escola Circell de Moja els actes de comiat dels alumnes de 6è s’han realitzat aquest matí de dilluns, un per cadascun dels dos grups. Tant l’activitat del grup de 6è A com la del grup de 6è B s’ha realitzat a l’interior del gimnàs, mantenint els alumnes la distància de seguretat, amb la corresponent mascareta i sense la presència de famílies.

 Durant l’acte cada alumne rebia la seva orla i diploma. Una part central de l’acte s’ha dedicat a la projecció de vídeos. En les imatges els alumnes podien rememorar tota la seva trajectòria a l’escola, des de p3 fins algunes de les darreres celebracions compartides de manera presencial abans del confinament. També rebien els missatges dels mestres de l’escola i en acabar, abans de la fotografia conjunta i amb mascareta, els alumnes llençaven a l’aire de manera simultània els seus birrets. Abans d’abandonar l’escola, podien compartir uns minuts al pati mentre degustaven un gelat.

Dues de les alumnes de 6è, l’Emma i la Marina, explicaven que el comiat no havia estat com l’havien imaginat “però també havia sigut molt bonic”.(àudio)

A l’escola Circell són diverses les activitats que anuncien i signifiquen durant el curs que els alumnes de 6è estan a punt de deixar l’escola. Aquestes propostes que els més grans de l’escola esperen, aquesta vegada no les han pogut realitzar: la gestió de les parades el dia de Sant Jordi, el viatge de final de curs a Port Aventura o bé ser els protagonistes del sopar de comiat de curs.

No han anat a l’escola durant el darrer trimestre, llevat d’un dia les tres darreres setmanes, però han tingut contacte permanent amb el centre des del mateix moment de l’inici del confinament. Tant l’Emma com la Marina haguessin volgut tenir més temps per compartir estones amb els seus companys i anuncien que tenen la intenció de visitar l’escola quan ja estiguin a l’institut.(àudio)

Una de les tutores de 6è, Núria Garrido, assenyala la importància de poder fer aquest comiat als alumnes que acaben 6è, dins de la situació excepcional que vivim. Garrido també subratlla que l’escola durant aquests mesos ha continuat estant “propera” als alumnes.(àudio)

Marcel Brufau, també tutor de 6è, indicava que aquestes setmanes la relació amb les famílies havia estat bona, en uns temps marcats per les incerteses. En una escola de caràcter familiar com l’escola Circell, un dels missatges que els tutors transmeten als alumnes és que l’escola  “és casa seva”.(àudio)

Malgrat les diferències de format i de contingut, els comiats de les dues escoles d’Olèrdola han tingut en comú l’emotivitat present entre els alumnes per la consciència de tancar una etapa important de les seves vides.

 A causa de problemes tècnics amb el servidor d'arxius sonors, el servei de ràdio a la carta està temporalment inactiu. Disculpeu les molèsties

 

Document Actions