Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Concentració també a Olèrdola contra la imputació de les autoritats catalanes pel 9N

Una trentena de veïns secundaven aquest dimarts al vespre la convocatòria

dimecres 14 octubre 2015

Una trentena de veïns del municipi van participar aquest dimarts al vespre en la convocatòria de rebuig a la imputació de les autoritats catalanes que van fer possible la votació del 9N. La convocatòria, com va passar arreu del territori català, es va fer davant de la seu de l’Ajuntament sota el lema “Les urnes no s’imputen”. En el vestíbul de l’ajuntament, la coordinadora de l’ANC d’Olèrdola, Elena Mestre, va procedir a la lectura del manifest del Pacte Nacional pel Dret a Decidir. En el  text es reitera que el Dret a Decidir el futur polític i institucional de Catalunya “és inherent a la ciutadania catalana” en virtut del principi democràtic i del dret que tenim com a nació. També es considera que tots els intents d’exercir aquest Dret no han sigut possibles “per l’oposició del govern de l’Estat que mai ha proposat cap alternativa”. El manifest continua expressant que el govern de l’Estat ha judicialitzat tots aquest fets, defugint les seves responsabilitats polítiques en aquest àmbit, “i generant una anomalia democràtica en el funcionament de les institucions, que priva a la ciutadania de Catalunya del dret democràtic a decidir el seu futur polític”.Concentarci9N2.jpg

Elena Mestre destaca que l’estat aplica imposicions enlloc de resoldre el conflicte  polític amb un referèndum. (àudio)

El manifest considera que són “antidemocràtiques les querelles adreçades al President de la Generalitat, Sr. Artur Mas, a la Sra. Joana Ortega exvicepresidenta del Govern i a la Sra. Irene Rigau, consellera d’Ensenyament, encausats pel TSJC per la consulta al poble de Catalunya del 9N”. El text també conclou que les entitats que van fer la convocatòria es mostren “corresponsables amb la convocatòria del 9N feta des de criteris democràtics i cívics i que ha sigut resposta massivament pel poble català”.

En nom del grup d’Alternativa per Olèrdola, l’alcvalde, Lucas Ramírez, va donar lectura a un manifest propi d’aquest formació. En el text es manifesta el ple compromís d’Apo i suport amb “aquelles persones que fins ara han treballat per permetre l’exercici del dret a decidir el futur polític del nostre país”. ApO recorda que aquest compromís ha estat expressat reiteradament els darrers anys per l’Ajuntament a través del seu Ple municipal  i deriva “del nostre compromís amb els valors democràtics” per afegir que es constata “que bona part de la ciutadania de Catalunya reclama poder decidir de manera democràtica, cívica i pacifica el futur polític del país”. El manifest assenyala que la ciutadania catalana ha anat acumulant greuges i decepcions per part de les institucions de l’estat espanyol, “que no reconeix la seva pluralitat nacional interna”. El text detalla exemples d’això, com la sentència del Tribunal Constitucional que mutilava l’Estatut. Alternativa recorda que “davant la prohibició del govern central” van ser els ajuntaments i entre ells el d’Olèrdola, “els que vam cedir espais i eines necessàries a la ciutadania perquè aquesta pogués exercir el seu vot” El manifest d’ApO conclou que “es dóna i es continuarà donant suport a tots aquells que, com nosaltres, hagin treballat perquè la consulta del 9N  es portés a terme”.Lucas Ramírez posava l’accent en aquesta participació dels municipis en la consulta del 9N.(àudio)

La regidora portaveu d’ERC, Fina Mascaró, va intervenir per fer notar “que el moment hagués demanat una posició conjunta acordada per l’Ajuntament”. (àudio)

Mascaró assenyalava que, tant el 9N com en els passades eleccions del 27S, Olèrdola havia votat majoritàriament per construir un nou país.

Entre els assistents a la concentració d’aquest dimarts hi havien veïns de diferents nuclis d’Olèrdola i persones vinculades a diverses forces polítiques amb presència al municipi.

Escolta les entrevista a Elena Mestre, Lucas Ramírez i Fina Mascaró, realitzades per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

 

 

Document Actions