Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Concert gratuït amb Cesk Freixas i Blaumut el 14 de setembre per celebrar els 25 anys de Canal 20

El concert per commemorar el 25è aniversari de la ràdio s’ha programat a la Muntanyeta, amb el patrocini de l’Ajuntament

dijous 26 juliol 2018

Aquest 2018 Canal 20-Ràdio Olèrdola fa 25 anys i per celebrar aquest rodó aniversari organitza un concert gratuït amb el cantautor penedesenc Cesk Freixas i el grup Blaumut. Serà el proper divendres 14 de setembre, a la finca municipal de la Muntanyeta, situada a prop del poble de Moja.

L’esdeveniment compta amb el patrocini de l’Ajuntament i s’inscriu dins de la voluntat municipal de programar espectacles de primer nivell a Olèrdola, tot subratllant en aquest cas l’important paper que ha jugat en els seus 25 anys de trajectòria l’emissora municipal de ràdio en la comunicació de proximitat al municipi.

L’any que ve es compliran 15 anys de la primera aparició de Cesk Freixas als escenaris. Ha editat 6 treballs i en el darrer,  “Proposta”, Freixas consolida un so més contundent d'estètica rock, sense oblidar l'acostament cap a sonoritats més mediterrànies. El seu 7è disc el preveu presentar a inicis del 2019, després d’assolir el finançament necessari per a enregistrar-lo gràcies a una campanya de micromecenatge. Amb lletres combatives i tendres, Cresk Freixas ha esdevingut un referent en l’actual panorama musical català a  l’hora de connectar amb la tradició de la cançó d’autor més compromesa. El 2015 va ser guanyador del Premi Disc Català de l'Any, organitzat per Ràdio 4; i del 2008 al 2015 obtenia fins a 7 premis Enderrock.

Blaumut  combina el folk amb el pop, la música clàssica i la cançó d'autor. El grup el formen Oriol Aymat (violoncel), Xavi de la Iglesia (guitarra i veu), Vassil Lambrinov (violí), Manel Pedrós (bateria) i Manuel Krapovickas (contrabaix i baix elèctric). Les seves són lletres plenes d'imatges evocadores. Els  arranjaments d'instruments clàssics de corda, i el so de diverses andròmines acaben de donar un segell inconfusible a les seves cançons. L’any 2012 van impactar amb el primer disc, “El turista”, per la sensible, original i elaborada proposta musical que oferien, arribant a amplis públics. Des de llavors, han editat dos discs més i un EP. El darrer, “Equilibri”, és de l’any 2017. Cançons seves com “Bicicletes” ,“Pa amb oli i sal”, “El primer arbre del bosc” o “Vint-i-un botons”  ja formen part del fil musical del país.

Document Actions