Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Constituït el Grup Territorial d’Olèrdola de l’Assemblea Nacional Catalana

L’acte de presentació ha omplert aquest dilluns al vespre la sala polivalent del Centre Cívic La Xarxa
Moment de l'acte d'aquest dilluns a la nit
Moment de l'acte d'aquest dilluns a la nit

dimecres 31 juliol 2013

Aquest dilluns a la nit ha quedat constituït el Grup Territorial d’Olèrdola de l’Assemblea Nacional Catalana. L’acte formal de constitució del grup local de l’ANC al nostre municipi es produïa en acabar una xerrada pública convocada per a presentar els objectius d’aquesta plataforma independentista.

 

Celebrada a la sala polivalent del Centre Cívic La Xarxa de Moja i conduïda per Josep Colomer, membre de la Permanent de l’Assemblea, la xerrada va ser un èxit de convocatòria i va reunir a una cinquantena de veïns del municipi. Hi predominaven de Moja, però també n’hi havien de Sant Miquel i de Sant Pere Molanta.

Entre els simpatitzants i adherits a l’ANC es va triar a Xavier Carrasco com a coordinador del Grup Territorial. Rosa Vives ha estat designada com a tresorera i Fina Mascaró és la secretària.

Xavi Carrasco es mostrava satisfet per l’assistència a l’acte. De l’Assemblea ha destacat el seu caràcter transversal i unitari, amb el propòsit de treballar per l’objectiu compartit d’assolir la independència de Catalunya.(àudio)

L’Assemblea convoca per l’11 de Setembre la “Via catalana cap a la independència”, una cadena humana que travessarà el Principat, del Partús a Vinarós. La cadena passa per Olèrdola però per a cobrir aquest tram ja han estat assignades persones d’altres territorials, atès que el grup local del municipi no s’havia constituït encara. Xavi Carrasco assenyala que contribuir a la “Via Catalana cap a la independència” serà el treball immediat que hauran d’afrontar des de la territorial d’Olèrdola de l’ANC.(àudio)

Durant la xerrada, Josep Colomer va subratllar que l’ANC es dirigeix a tota la ciutadania de Catalunya. Als independentistes de sentiment i als que ho són des del raonament, però també als que no són independentistes perquè tenen un altre sentiment o als que rebutgen frontalment aquesta opció. Per Colomer, cal ampliar la majoria social favorable a la independència, perquè si hi ha la possibilitat d’un nou Estat és perquè “el volem millor”.

Colomer va considerar que la manifestació multitudinària del passat 11 de Setembre ha provocat que el procés sobiranista estigui “en temps de descompte” i en un camí sense retorn. Per Colomer, és difícil pensar que el procés s’allargui més d’un any. I per això recordava efectes de la gran manifestació. Un de clar és que en la premsa internacional el debat sobiranista ha monopolitzat la informació que es dóna de l’estat espanyol, malgrat la crisi i els escàndols de corrupció. També recordava la declaració de sobirania del Parlament, aprovada per més de 2/3 parts de la cambra, o bé que instàncies com el Consell Assessor per la Transició Nacional ja plantegen com a data del referèndum el 14 de setembre de 2014.(àudio)

Colomer va presentar l’ANC com un instrument unitari on hi conviuen persones de diferents ideologies, des de la democràcia cristiana d’Unió fins a l’anticapitalisme de la CUP. El punt de confluència, resumeix Colomer, és el de treballar per un objectiu de país “en aquest moment històric”. Per a fer possible la independència va subratllar que era necessària la implicació de la societat, cadascú fent la seva aportació. (àudio)

A més de la “Via catalana cap a la independència”, l’ANC també promou la campanya “Signa per un vot”, consistent en organitzar una recollida de signatures que expressa l’exercici del dret a petició que qualsevol ciutadà té. En quest cas la petició busca que el Govern negociï amb Madrid la celebració d’una consulta. En cas de no haver convocatòria o de no respectar-se el seu resultat, s’insta a proclamar la independència.

Escolta les entrevistes a Josep Colomer i Xavi Carrasco, realitzades per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

 

Document Actions