Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Continuen a Can Trabal les sessions guiades a l’espai lúdic i de salut per a la gent gran

Els propers quatre dimecres es podrà provar l’equipament amb el guiatge d’una fisioterapeuta, de 10:30 a 11:30h
La primera sessió es va fer dimecres passat
La primera sessió es va fer dimecres passat

dimarts 17 febrer 2015

Aquest dimecres es farà una nova de les sessions guiades de presentació per a estrenar el nou Espai lúdic i de salut per a la gent gran que s’ha instal·lat a la zona de les pistes de petanca de Can Trabal. La primera sessió, el 4 de febrer, es va ajornar a causa de la nevada i dimecres passat sí que es va poder fer l’activitat. Aquest dimecres 18 i els propers dimecres 25 de febrer, així com 4 i 11 de març se seguiran fent, en horari de dos quarts d’onze del matí a dos quarts de 12.

L'Espai lúdic i de salut està cedit per la Diputació de Barcelona i és un equipament pensat per facilitar la pràctica d'exercicis suaus, especialment dissenyats per afavorir les condicions físiques de la gent gran i contribuir a augmentar-ne l'autonomia i el benestar.

Tenint present la positiva experiència dels espais lúdics i de salut instal·lats ja a Olèrdola, davant el Centre Cívic Gatzara de Sant Pere Molanta i a la plaça Olèrdola de Moja, s’espera que aquest nou espai a Can Trabal sigui molt utilitzat.

Les sessions són  guiades per una fisioterapeuta. Des de la Diputació s’ha destacat que, pel seu disseny i els elements que el formen, l’Espai “és una bona eina per fomentar l'activitat física lúdica, la companyonia i la independència de les persones grans, amb gran efectivitat i eficiència, a més d'oferir beneficis i potencialitats a altres col·lectius”.

L'equipament està avalat pel Col·legi de fisioterapeutes i compleix amb el Codi d'accessibilitat de manera que el poden utilitzar les persones amb mobilitat reduïda, ja sigui amb cadira de rodes, caminador o bastó. També està pensat perquè a persones cegues o amb baixa visió els sigui fàcil resseguir el circuit a través d''elements diferenciables pel tacte, com també per a les persones amb discapacitat psíquica.

L'espai lúdic i de salut per a la gent gran forma part del Programa de mobiliari urbà de la Diputació de Barcelona, que té com a objectiu fomentar un espai públic de qualitat, que afavoreixi la convivència i la integració ciutadanes.

Document Actions