Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Continuen les xerrades informatives sobre el nou sistema de recollida porta a porta a Olèrdola

Aquest dilluns a Sant Miquel. Dimarts a Can Trabal i dimecres s’hi ha afegit una altra a Sant Miquel per a disseminats, barris i masies. Les tres xerrades, a les 20.00h
Dissabte al migdia la xerrada es feia a Daltmar
Dissabte al migdia la xerrada es feia a Daltmar

dilluns 13 juny 2022

Les tres primeres de les sis xerrades convocades per a informar del nou sistema de recollida porta a porta han comptat amb molta assistència de la ciutadania. Tant dijous a Moja, com divendres a Sant Pere Molanta i aquest dissabte al migdia a Daltmar, les tres sessions informatives fetes fins ara han estat seguides amb interès i molta participació per conèixer els detalls de funcionament del nou sistema de recollida

Aquest dilluns 13 de juny tocarà el torn a Sant Miquel, amb la reunió informativa convocada al Local Rossend Montané, a les 20:00h. Mentre que a Can Trabal la convocatòria s’ha fixat pel dimarts 14 de juny, a les 20:00h, al Local Social i no pas a la pista poliesportiva, com s'havia informat inicialment. La sisena i darrera de les xerrades es farà dimecres 15 de juny, a les 20.00h, al Local Rossend Montané de Sant Miquel d’Olèrdola, i està dirigida a veïns i veïnes de disseminats, barris i masies.

Mireia Mancera, regidora de medi natural, es mostrava satisfeta per l’elevada participació que han assolit aquestes xerrades.(àudio)

Una de les qüestions que més apareixen en aquestes sessions té a veure amb la separació d’envasos. També es confirma que la reducció de la taxa de recollida per ús continuat de la deixalleria o per compostatge casolà estarà vigent per aquest 2022.(àudio)

Durant les xerrades s'incideix en la necessitat de reduir la generació de residus i canviar els hàbits de consum.(àudio)

 Repartiment de cubells i materials

El repartiment dels nous cubells que incorporen xip i del material informatiu, es realitzarà durant la segona quinzena del mes de juny, en diferents equipaments municipals, ubicats en cadascun dels nuclis. A Moja la distribució s’ha establert al Local Nou els dies 15 i 17 de juny, de 15 a 20; i el 16 de juny, de 9 a 14 hores. El punt de distribució s’ha canviat respecte la informació inicial a causa de les obres que es realitzen de reurbanització de la plaça de davant del Centre Cívic La Xarxa.

A la Zona Esportiva de Daltmar es repartiran els nous cubells el 18 de juny, de 9 a 14h; i el 20 de juny, de 15 a 20h. Al Centre Cívic Gatzara de Sant Pere Molanta la distribució s’ha fixat pel dia 21 de juny, de 9 a 14h; i pel 22 de juny, de 15 a 20h. A la pista poliesportiva de Can Trabal, el repartiment dels materials i cubells es farà el dia 23 de juny, de 9 a 14h; i el 27 de juny de 15 a 20h. Finalment, al Local Rossend Montané de Sant Miquel la distribució es preveu fer el 28 de juny, de 9 a 14h; i el 29 de juny, de 15 a 20h.

A cada llar es lliuraran tres cubells amb xip on dipositar i treure els residus a la via pública. Per a les fraccions d’orgànica i el rebuig es facilitarà un cubell amb xip de 25 litres, mentre que per a dipositar el paper i cartró i els envasos, es lliurarà un cubell multifracció amb xip de 40 litres. També es facilitarà un cubell d'orgànica reixat per a la cuina i un magnètic de nevera amb informació gràfica dels calendaris i horaris de la recollida de residus.

Inici de la recollida: 5 de juliol

L’estrena del sistema de recollida amb tecnologia està prevista per al dimarts 5 de juliol.

La Mancomunitat Penedès-Garraf ha habilitat un número de telèfon d’atenció a la ciutadania, el 938911622, així com un correu electrònic obrelaporta@mancomunitat.cat. A partir del 8  de juliol, s’instal·larà un punt informatiu a la sala d’entitats del Local Rossend Montané, que atendrà tots els dimarts i divendres de 9:00 a 12:00 hores, els dubtes relacionats amb la recollida porta a porta.

La tecnologia amb xip donarà la possibilitat a l'usuari, a través d’una aplicació mòbil, de fer un seguiment de les seves aportacions i de les possibles incidències per tal de millorar la recollida selectiva. La web app ciutadana està disponible per sistemes IOS i Android i cal accedir a l’enllaç https://obrelaporta.wcity.app/ des de qualsevol navegador, per a poder descarregar-la i instal·lar-la l’aplicació en el terminal mòbil.

Olèrdola, que des de fa uns anys ja recull sota el model porta a porta les fraccions d’orgànica i de rebuig als pobles de Moja, Sant Miquel i Sant Pere Molanta, afegirà amb aquest nou sistema amb tecnologia les fraccions d’envasos i de paper i cartró, ampliant el sistema de recollida porta a porta a Can Trabal i Daltmar. Amb el canvi es vol de promoure un nou pas endavant en els objectius de sostenibilitat i en la gestió dels residus, adequant-se als estàndards i compromisos que estableixen les normatives europees per als propers anys.

Escolta l’entrevista a Mireia Mancera, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

 

Imatge de la xerrada a Sant Pere Molanta

Mireia Mancera, regidora de medi natural de l'Ajuntament d'Olèrdola

 

 

Document Actions