Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Creix l’interès pels ajuts que atorga l’Ajuntament per contractar persones que estiguin a l’atur

Es subvenciona a les empreses el 50% del salari brut durant un màxim de 6 mesos si es contracta per un mínim de 3 mesos

dijous 22 octubre 2015

Aquests darrers mesos, l’Ajuntament d’Olèrdola ha detectat un creixent interès de les empreses per conèixer els detalls i beneficiar-se de la subvenció municipal aprovada per incentivar la contractació de persones desocupades. Després de la primera experiència de 2014, aquest 2015 la convocatòria de subvencions per contractar persones que estiguin a l’atur s’ha ajustat, amb el propòsit d’aconseguir que arribi a tenir una major incidència.

Arantxa Torres, regidora de promoció econòmica, explicava que aquests darrers mesos hi ha “mes moviment econòmic” i això ha repercutit en una major demanda de subvencions. Les visites fetes pel nou alcalde, Lucas Ramírez, per donar-se a conèixer entre el teixit empresarial implantat a Olèrdola, també s’han aprofitat per informar de la convocatòria dels ajuts i això també ha tingut repercussió a l’hora de provocar més interès.(àudio)

L’Ajuntament subvenciona el 50% del sou brut, amb un màxim de 6 mesos, a empreses que contractin persones desocupades amb contractes d’una durada mínima de 3 mesos. Malgrat les nombroses peticions d’informació i dels contactes directes fets a partir de la intermediació de l’Ajuntament, el 2014  només s’havia pogut concretar una única subvenció perquè les empreses feien contractes per temps inferior als 3 mesos. Arantxa Torres considera que les condicions són molt atractives per a que les empreses es puguin beneficiar.(àudio)

Les sol·licituds són valorades per una Comissió Avaluadora. Es té en compte criteris com el de contractar persones desocupades que hagin exhaurit la prestació per desocupació, tinguin més de 45 anys, o pertanyin a famílies on tots els seus membres hagin exhaurit la prestació per desocupació o el subsidi d’atur. També es puntua tenir menors a càrrec escolaritzats al municipi o que hagin estat escolaritzats a Olèrdola i ser usuaris dels Serveis Socials de l’Ajuntament d’Olèrdola. Aquest 2015 s’havien revisat els barems per facilitar que més persones poguessin ser contractades per empreses del municipi. En aquests moments també s’estan avaluant les bases de la convocatòria pel 2016 per a facilitar l’atorgament dels ajuts en compliment dels propòsits de la convocatòria.(àudio)

Les empreses poden presentar les sol·licituds per a persones que han estat contractades durant el 2015, a partir de l’1 de gener.

Document Actions