Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Creixen les preinscripcions a El Pàmpol i es mantenen a l’escola bressol Gotims

S’obrirà el servei de menjador i es planteja obrir de nou matrícula el desembre per a l’aula de nadons

dimecres 25 maig 2016

Les xifres globals de preinscripcions a les escoles bressol municipals d’Olèrdola presenten una tendència a l’alça si es comparen amb les dades d’aquest curs, especialment pels registres assolits a l’escola bressol El Pàmpol de Sant Pere Molanta. Aquest curs hi ha 10 infants inscrits i les places sol·licitades per al proper curs  han estat 14. En el cas de l’escola Gotims de Moja, la preinscripció es tancava el passat 13 de maig amb 21 sol·licituds, idèntica xifra a la matrícula d’aquest curs i a la de l’anterior. En l’escola bressol de Moja el que canvia és la distribució dels infants. No s’ha registrat cap sol·licitud per a l’aula de nadons. Per a l’etapa d’1 a 2 anys hi ha 10 preinscripcions  i per a la de 2 a 3 en són 11. Això permetrà que la llar deixi d’organitzar-se en grups d’edats mixtes.

A Sant Pere Molanta els infants, d’1 a 3 anys, compartiran la mateixa aula. Per això ha calgut que s’autoritzés l’increment contemplat d’una plaça més, tal i com destacava la regidora d’escoles bressol de l’Ajuntament d’Olèrdola, Eva Ruiz.(àudio)

El govern municipal té la intenció de plantejar una nova matriculació per a l’aula de nadons que s’ofertava a les instal·lacions de l’escola Gotims de Moja. Eva Ruiz indica que la idea de fer aquest segon procés de matriculacions per a nadons, a finals del primer trimestre del curs, recull una proposta de famílies amb infants a punt de néixer i que s’han mostrat interessades en utilitzar la llar.(àudio)

El govern municipal havia anunciat que per a obrir el servei de menjador era necessari un mínim de 7 infants inscrits de manera fixa en cada escola bressol. La dada no s’ha assolit però el govern assegura que el servei s’obrirà, amb la intenció que durant els primers mesos de curs es vagin assolint aquest mínim d’inscrits al menjador.(àudio)

Ruiz també ha replicat les crítiques rebudes per part CiU sobre els nous preus a les escoles bressol, recordant que la quota passava dels 168 euros actuals als 145 del proper curs. Es deixarà d’aplicar la taxa a cada família en funció de la renda, però  s’ha recordat que les famílies amb necessitats poden sol·licitar suport a través de serveis socials. Ruiz també ha fet notar que s’ha comptat amb l’assessorament de la Diputació de Barcelona a l’hora de fixar uns  preus “que no són cars” si es compara amb la mitjana de la comarca. La regidora d’escoles bressol també assenyala que la mateixa Diputació els indicava que els nous preus no els havia d’aprovar l’Ajuntament a través de la modificació de la corresponent ordenança fiscal, tenint en compte que la gestió és assumida per una empresa externa.

Escolta l'entrevista a Eva Ruiz, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Document Actions