Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Crida a respectar l’horari i a fer un correcte ús de la deixalleria de Daltmar

L'Ajuntament recorda que aquesta instal·lació obre els divendres no festius ,de 15 a 18 hores, i dissabtes de 9 a 14 hores
Imatge captada aquest 3 de juny
Imatge captada aquest 3 de juny

dimecres 17 juny 2020

 La deixalleria de Daltmar és un servei adreçat principalment a la població més propera, la que resideix a la urbanització, per facilitar el dipòsit de residus que no es poden llençar en contenidors de recollida selectiva (blau, groc i verd). En el cas de la deixalleria de Daltmar es disposa d’una capacitat concreta definida per la previsió d’usuaris i per l’horari d’obertura. 

L’Ajuntament ha constatat que s’està fent un mal ús d’aquesta instal·lació per tres casuístiques diferents:

  • No es respecta l’horari, fet que ho facilita trobar-se les portes obertes per vandalisme. Cal respectar els horaris: divendres no festius de 15 a 18 hores i dissabtes de 9 a 14 hores.
  • Es llencen residus no permesos. Residus admesos: Envasos lleugers, vidre, paper i cartró, plàstics, olis domèstics, fusta, roba, electrodomèstics, voluminosos (mobles...), restes de poda i jardineria i la runa (la runa amb una quantitat màxima acceptada de 1m3). Residus NO admesos a la deixalleria de Daltmar RAEES, residus especials (bateries, fluorescents, piles, olis de motor, ferralla). Aquests residus es poden dipositar a la deixalleria de Vilafranca del Penedès. Residus NO assimilables en cap de les deixalleries i pels quals caldrà buscar altres vies de gestió: matèria orgànica, residus radioactius, amiant i residus industrials. 
  • Es llencen residus barrejats que comporten un elevat cost a l’hora del seu tractament. El mal ús de la deixalleria acaba comportant despeses extres que al final acaben repercutint a la butxaca de tots els veïns.

 L'acumulació d'aquests factors comporta que la deixalleria s’estigui convertint en un punt d'abocament descontrolat de residus, tal i com s’evidencia en les fotografies que acompanyen aquesta informació, captades aquest mateix mes de juny.  És per això que des de l’Ajuntament d’Olèrdola es demana que es faci un correcte ús i es respecti l’horari d’obertura de la deixalleria de Daltmar.

Document Actions