Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Crida de l’Ajuntament d’Olèrdola per a rebre candidatures al premi Rossend Montané

El premi reconeix el treball fet a favor d'Olèrdola i es lliurarà dins de la Trobada, diumenge 20 de maig

dimarts 17 abril 2018

L’Ajuntament d’Olèrdola ha fet una crida oberta a veïns i entitats del municipi perquè, si ho desitgen, presentin propostes de candidatures al premi Rossend Montané. El guardó té el propòsit de reconèixer el treball fet a favor d’Olèrdola per persones i entitats i es lliurarà per 26è any en la Trobada d’Olèrdola, el diumenge 20 de maig.

Dins del premi Rossend Montané hi ha dues categories. L’honorífica premia a una persona que a nivell individual s’hagi significat pel seu treball pel municipi. La segona de les categories premia la tasca d’una entitat.

Des de l’Ajuntament s’ha explicat que és molt important que les propostes de noms estiguin argumentades. També s’assenyala que segueixin criteris com el d’haver donat a conèixer el nom d’Olèrdola fora del municipi, haver organitzat actes rellevants en l’últim any o  celebrar aniversari de constitució de l’entitat. També s’assenyala que es tingui en compte la transcendència dels actes celebrats o altres qüestions que responguin a  aquest àmbit d’estima i dedicació a Olèrdola i a la seva gent

Les propostes es poden fer arribar a mulinaripm@olerdola.cat fins el proper dilluns 30 d’abril.  A partir de les propostes  rebudes i de valorar els arguments que s’exposin per defensar-les, la permanent del Consell Consultiu de Cultura les tindrà en consideració per escollir els guardonats.

 

Palmarès del Premi

El palmarès del premi és un mostrari plural de persones i col·lectius que, amb el seu esforç i exemple, han contribuït a fer una Olèrdola millor. Aquest any serà la 26a vegada que es donarà la distinció. El primer any, el 1992, es va concedir simbòlicament a tot el municipi.

L’any 93 el va guanyar el Moto Club Vilafranca / Penedès; l’any 94 la revista Font-tallada; l’any 1995, Canal 20 –Ràdio Olèrdola; l’any 1996 Firamercat de Sant Pere Molanta; el 97 l’obtenia Jordi Milà; el 98 els dos grups de teatre del municipi, el Folre i l’Arrel; l’any 99 les puntaires d’Olèrdola; l’any 2.000 el Drac de Moja; el 2001, les seccions d’aeròbic i rítmica del Base Olèrdola;  l’any següent, el 2002, va ser per a la secció de futbol del Base Olèrdola. Aquell any 2002 també es va lliurar placa de reconeixement a Carles Esteve . El 2003 el premi el van compartir la colla de gegants de Sant Pere Molanta i l’entitat de l’Associació de Gent Gran castell d’Olèrdola, amb placa de reconeixement per l’exalcalde Josep Mir. El 2004, el premi el reben els voluntaris de Protecció Civil, es recorda a Carles Arroyo i es lliura placa de reconeixement a Pere Sadurní.

En els últims 13 anys els premis els han guanyat Isabel Ullate, el ball de bastons de Moja, Centro Cultural Virgen del Rocio, La Lleialtat, Àrea de Cultura de Can Trabal, Grup de Joves de Moja i grup de teatre l’Arrel; els Geganters de Moja;  l’Associació Fotogràfica de Moja; El CFP Sant Pere Molanta, el FC La Plana Rodona,el grup de Joves de Sant Pere Molanta i l’Associació Cavalcada de Reis.

Les plaques de reconeixement han distingit des de l’any 2005 a Felip Vilella, Josep Mitjans, Josep Montané ,Josep Doménech, Salvador Duran, Revista Font Tallada, Carles Ibáñez, Núria Molist , Joan Lloses.Remei Ullate, Marina Vilella(a títol pòstum), Francesc Solé i Francisco de Tena.

 

Document Actions