Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Crida de l’Ajuntament d’Olèrdola per a viure les revetlles amb precaució

Els agents municipals reforcen el seu operatiu la nit del 23 de juny i es difonen consells de seguretat

dimarts 19 juny 2018

L’Ajuntament d’Olèrdola fa una crida per a viure amb precaució la celebració de les revetlles al municipi. Durant la nit de Sant Joan, s’han programat a Olèrdola celebracions públiques al carrer i és una nit on es concentra molta activitat relacionada amb l’ús de petards. Per tal de vetllar al màxim per la seguretat dels veïns, els agents municipals reforcen els seu operatiu la nit d’aquest dissabte i durant aquest dies estan difonent material amb consells de seguretat, editats per Protecció Civil.

El material és molt visual i recull consells molt pràctics. Es recorda que l’adquisició i l’ús de petards s’ha de fer sota la supervisió d’adults. Es destaca que cal assegurar-se de comprar productes pirotècnics en establiments autoritzats. Es subratlla que no s’han de guardar petards a les butxaques, cal portar-los en una bossa. També es recomana encendre cada article seguint les seves instruccions concretes, no subjectar els petards amb les mans, ni posar-los a prop de la cara ni dels cos, així com no llançar-los contra ningú ni en aglomeracions de persones.

També es subratlla que està prohibit llençar material pirotècnic a menys de 500 metres de zones boscoses. Als llocs on es facin revetlles cal recollir la roba estesa i els tendals, i tancar portes i finestres.

Les fogueres, sempre amb autorització de l’Ajuntament, s'han d'encendre aïllades dels edificis, sota la supervisió d'adults i no s'hi ha de llançar elements que puguin explotar o enlairar-se.

El cap dels agents municipals, Josep Miquel Escofet, recomana “sentit comú”.(àudio)

En el cas d’Olèrdola, una de les principals mesures de seguretat és la prohibició de llençar material pirotècnic a menys de 500 metres de zones boscoses. Això comporta que està prohibit encendre fogueres i llençar petards voladors a les urbanitzacions.(àudio)

A Olèrdola, els agents municipals reforcen la seva activitat durant la Nit de Sant Joan. Al municipi només hi ha una foguera autoritzada, la que s’encendrà al sector de la Plana de Moja, en la revetlla que organitza l’Ateneu Mogenc.(àudio)

Per comunicar qualsevol incidència al municipi, el telèfon dels agents municipals és el 93 890 16 70.

Escolta l'entrevista a Josep Miquel Escofet, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Document Actions