Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Curs de foc a la colla dels Diables de Moja per a formar els 7 diables petits que s’incorporen

L’activitat formativa es realitzava diumenge al Centre Cívic La Xarxa, amb l’objectiu de treballar per la Festa Major

dimarts 23 maig 2017

El diumenge tenia lloc al Centre Cívic La Xarxa una jornada de formació pels nous integrants de la colla dels Diables petits de Moja. Josep Rodríguez va conduir la sessió, tractant diferents aspectes de seguretat i de funcionament de la colla tenint com a referència la llei europea sobre la cultura del foc. La formació es realitzava per tal de fer possible que els nous Diables coneguin totes les mesures necessàries per actuar amb seguretat dins una cercavila o correfoc.

Després de la convocatòria pública feta, seran 7 els Diables petits que entren a formar part de la colla aquest 2017. El moment més esperat i pel qual treballaran de valent serà la Festa Major. Dos dels nous Diables petits, el Ton i el Genís, comentaven que es feien Diables perquè els hi agradava tocar el timbal i petar coets. També demostraven que havien assimilat conceptes essencials de la formació rebuda aquest diumenge, com el de tenir clar que no es pot baixar la forca ni tirar enrere quan la forca està encesa.(àudio)

Ferran Díaz, actual Cap de colla, feia una valoració molt positiva de la jornada i animava a veure’n els resultats durant la capta de la Festa Major. Díaz no deixava de destacar que els Diables petits “són el futur de la colla”(àudio)

Els Diables nous ara passaran dos anys tocant el timbal. El cap de colla posa l’accent en què  el propòsit principal és el de fer grup i poble. (àudio)

Els Diables de Moja tenen una sortida aquest dissabte a Terrassa. El 30 de juny tenen un nou compromís a Rubí, en aquest cas acompanyats també pel Drac. Els Diables petits participaran en la Festa Major de la Ràpita.

Escolta les entrevistes realitzades per Josep Sesma, emeses per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Document Actions