Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Es presenten 237 sol·licituds de bonificació de la taxa d’escombraries per ús de les deixalleries

Per haver fet autocompostatge s’han presentat 57 sol·licituds, 22 més que l’any passat
Mireia Mancera, regidora de medi natural de l'Ajuntament d'Olèrdola, exposava les dades en el ple municipal de la setmana passada
Mireia Mancera, regidora de medi natural de l'Ajuntament d'Olèrdola, exposava les dades en el ple municipal de la setmana passada

dijous 16 febrer 2023

En l’apartat d’informacions de les diferents regidories del ple de l’Ajuntament d’Olèrdola celebrat la setmana passada, Mireia Mancera, regidora de medi natural, detallava les dades de sol·licituds presentades per obtenir bonificacions en la taxa de recollida d’escombraries.

El període de presentació finalitzava el 31 de gener. Per haver fet un ús continuat de les deixalleries s’han presentat fins a 237 sol·licituds, 10 menys que l’any passat. Per fer autocompostatge s’havien presentat 57 sol·licituds de bonificació, 22 més que l’any passat.

Mancera explicava en el ple que l’increment de sol·licituds per haver fet autocompostatge es podria explicar per la cessió d’11 nous compostadors el passat mes de febrer, així com per habitatges que feien compostatge casolà i no presentaven la sol·licitud, i per habitatges que disposen de sistema propi de compostatge. (àudio)

En el cas d’ús regular de la deixalleria, per a poder ser sol·licitant d'aquesta bonificació del 15% de la quota de la taxa d’escombraries s’havia d'haver recollit prèviament a l’Ajuntament una targeta acreditativa en la que el personal del servei anota i segella cada ús que es faci de les deixalleries durant el període d'un any natural. La bonificació la poden obtenir veïns i establiments, amb un màxim de 300 € de reducció.

En aquesta covocatòria s'ha mantingut  en 18 el nombre mínim d’usos a acreditar, tal i com ja es va introduir per a l’any 2020 a causa de la pandèmia.

Per realitzar autocompostatge casolà també es podia assolir un 15% afegit  de retorn de la quota de la taxa d’escombraries

 

Document Actions