Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Darrer dels “Vespres d’estiu al castell d’Olèrdola” aquest dissabte

L’activitat inclou l’espectacle multimèdia de caràcter divulgatiu “Mirades a l’univers”

dimarts 13 agost 2019

 Aquest dissabte arriba el tercer i darrer dels “Vespres d’estiu al castell d’Olèrdola” d’aquest 2019, després de la bona acollida de públic que han tingut les dues sessions celebrades els dissabtes 3 i 10 d’agost. Amb aquest programa d’estiu, el Museu d’Arqueologia de Catalunya i l’Ajuntament d’Olèrdola conviden a gaudir del conjunt històric d’Olèrdola d’una forma diferent, quan el sol s’amaga i el paisatge penedesenc, les restes del passat i la roca prenen colors ataronjats i vermellosos.

A les 19:00h s'iniciaran les visites comentades singulars, de la mà dels especialistes del conjunt històric, sota el títol  "Nova llum sobre el nostre passat. De la bioarqueologia a la química". Es podrà conèixer com el desenvolupament de determinades ciències ha permès a l’arqueologia fer un salt qualitatiu importantíssim en el coneixement de les societats precedents. En la visita pel jaciment es descobriran quines anàlisis s’han dut a terme i què  han aportat. La reserva prèvia és obligatòria al 93 890 14 20 o bé al  mac.olerdola@gencat.cat.

A les 20:00, 20:30 i 21:00h gràcies a un planetari instal·lat dins el recinte emmurallat, de la mà de l’astrofísica Inés Dibarboure, es podrà conèixer la volta celeste mitjançant el taller "Descobrint constel·lacions". També cal reserva prèvia al 93 890 14 20 | mac.olerdola@gencat.cat.

Entorn les 20:30h podrem deixar-nos endur la imaginació gaudint de la posta de sol amb música ambiental. I a les 21:30h s'iniciarà l'espectacle "Mirades a l'univers", un conte musical que vol ser “la narració d'una història fascinant, aquella que explica els nostres orígens i que es pregunta sobre el nostre futur”. Es tracta d’un espectacle multimèdia de caràcter divulgatiu, “una trobada entre música i ciència que explica la història de l'univers, des de la Gran explosió fins els nostres dies”. L’espectacle és un recorregut multidisciplinari on s'integren música electrònica interpretada en temps real amb instruments avantguardistes, instruments tradicionals de diferents parts del món i texts narrats en directe que descriuen de forma breu la història del nostre univers, tot això acompanyat de imatges curosament escollides per il·lustrar aquest viatge fascinant.

Finalment, de 22:30h a la mitjanit es podrà continuar amb l'observació del cel a ull nu i amb telescopi.

Durant tota la vetllada es disposarà de servei de food truck. Enguany com a novetat hi haurà propostes gastronòmiques del restaurant la Posada i també vins i caves de la Masia Can Pasqual.

Document Actions