Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Demà dissabte a les 9h es constitueix el nou Ajuntament d'Olèrdola i s’escollirà l’alcalde/essa

La sessió es podrà seguir en directe al portal de videoacta. La retransmissió del ple només es podrà veure des de pc o tauletes amb navegadors suportats, però no des de mòbils

divendres 16 juny 2023

Demà dissabte a les 9 del matí,  al saló de sessions de l’edifici consistorial, tindrà lloc la sessió constitutiva del nou Ajuntament d’Olèrdola sorgit de les eleccions municipals del 28 de maig.

Aquest serà ja el  12è consistori escollit des de la restauració de la democràcia als ajuntaments l’any 1979. Si es confirma l’anunci que han fet aquest dijous les candidatures d’IO, ERC i PSC, la sessió de demà dissabte suposarà formalitzar un canvi d’alcaldia a Olèrdola. Lucas Ramírez, d’ApO, deixarà de ser l’alcalde després de 8 anys en el càrrec,  i Fina Mascaró(ERC) passarà a ser la primera alcaldessa escollida a Olèrdola.

El consistori sorgit de les eleccions municipals presenta una notable renovació de persones. I és que fins a 7 dels regidors i regidores electes s’estrenen a l’Ajuntament, mentre que 4 ja ho eren en el mandat que hem deixat enrere i repeteixen.

Dos dels 5 regidors d’ApO ja saben què és ser regidor: Lucas Ramírez, alcalde durant els darrers 8 anys(veí ara de Can Torres i criat a Moja); i Jordi Catasús, de Sant Pere Molanta, que en porta 4 com a regidor. Les novetats són Ingrid Gras, veïna de Moja;  Juan Francisco Casado, veí ara de Can Trabal però vinculat tota la vida a Daltmar ; i Andrea Serradell, de Can Trabal.

En el grup d’IO els dos regidors són nous en la primera línia de la política municipal: Jordi Álvarez, veí de Moja; i Jordi Gómez, veí de Pere Pau( barri integrat a Sant Pere Molanta però depenent de Vilafranca).

A ERC Fina Mascaró, de Moja, afronta el seu tercer mandat a l’Ajuntament; mentre que Marian Buta, també veí de Moja, és novetat.

Al PSC, Jordi Pardo, de Sant Miquel, és regidor des de fa poc més d’un any; mentre que Irina Pérez, de Can Trabal, també s’estrenarà en aquesta responsabilitat.

 Del total d’11 membres del nou consistori, hi haurà 7 homes i 4 dones. La mesa d’edat que presidirà la sessió constitutiva estarà formada per la regidora de més edat (Fina Mascaró) i pel de menys (Jordi Gómez), que seran els encarregats de comprovar les credencials, de cridar els regidors i regidores electes i llegir la fórmula de promesa o jurament del càrrec.

Un cop es declari constituïda la corporació, es procedirà a l’elecció de l’alcalde/essa mitjançant les paperetes que els regidors i regidores dipositaran en una urna. Un cop fet l’escrutini i llegit en veu alta, es proclamarà l’alcalde/essa . Serà escollit/da automàticament alcalde/essa el/la candidat/a que hagi obtingut majoria absoluta( és a dir, 6 o més vots) o, en el seu defecte, qui encapçali la llista més votada en les darreres eleccions municipals de 28 de maig passat.

Un cop el nou alcalde/essa hagi promès o jurat el càrrec, rebrà el bastó de comandament i el llibre d’honor de l’Ajuntament i ocuparà la presidència del saló de sessions.

A continuació està previst un torn d’intervencions dels caps de llista de tots els grups municipals de menor a major representació i es clourà amb el discurs d’assumpció de funcions del nou alcalde/essa.

Ple en directe

La sessió es podrà seguir en directe al portal de videoacta. La retransmissió del ple només es podrà veure des de pc o tauletes amb navegadors suportats, però no des de mòbils

 

Regidors/es:

 

Galeria d'Imatges

NousRegidors.jpeg

Document Actions