Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Des d’aquest 13 juny i fins el 21 de juliol es podran presentar les sol·licituds d’ajuts socials per a fer front a l’impacte econòmic de la crisi del COVID-19

Les subvencions les convoca l’Ajuntament d’Olèrdola i preveuen un màxim de 1.300 € per a pagar habitatge, subministraments, alimentació i higiene

divendres 12 juny 2020

 

A partir d’aquest dissabte 13 de juny i fins el proper dimarts 21 de juliol, restarà obert el termini de presentació de sol·licituds d’ajuts extraordinaris per a persones que es trobin en situació de vulnerabilitat com a conseqüència de la crisi generada pel COVID-19. Les bases de la convocatòria van ser aprovades per unanimitat en el ple de l’Ajuntament d’Olèrdola del passat 2 de juny i han estat publicades en el Butlletí Oficial de la Província de Barcelona aquest divendres 12 de juny. El període de presentació de sol·licituds comença a comptar des de l’endemà d’aquesta publicació, és a dir, aquest dissabte 13 de juny, i finalitzarà “un mes després de l’aixecament de l’estat d’alarma”, el 21 de juliol.

Tal i com va resumir durant el ple  la regidora de serveis socials i sanitat, Anna Boada, el propòsit de la convocatòria és el de contribuir a que les famílies que han vist minvats els seus ingressos per la crisi tinguin els serveis bàsics coberts. La convocatòria preveu un únic pagament de fins a 1.300 € per sol·licitud sumant les tres línies establertes d’ajuts(habitatge, subministraments, i alimentació i higiene). Per a pagar el lloguer o fer front al pagament de la hipoteca, s’ha fixat un topall de fins a 700 €. En concepte de subministraments(incloent accés a internet), es podran percebre fins a 300 €. I per alimentació bàsica i higiene, la quantitat màxima a percebre podrà ser també de 300€.

Els quatre grups municipals van consensuar les bases de la convocatòria en les reunions setmanals que mantenen per a coordinar el treball conjunt al municipi per a fer front a la situació provocada pel COVID-19.

Les sol·licituds de les prestacions econòmiques urgents derivades del COVID-19 s’han de presentar al registre general de l’Ajuntament d’Olèrdola, omplint un instància específica que es troba en l’annex de les bases i que es pot obtenir a la web municipal. La seva presentació s’haurà de fer primordialment pels mitjans telemàtics establerts i també per correu administratiu. Des de l’Oficina d’Atenció a la Ciutadania de l’Ajuntament es donarà suport telefònic a la presentació telemàtica de la sol·licitud, trucant al telèfon  93 890.35.02 o enviant correu electrònic a olerdola@olerdola.cat. En cas que sigui impossible la presentació telemàtica, el personal de l’OAC donarà cita al sol·licitant per a poder-ho fer de manera presencial.

Document Actions