Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Des d’aquest dimarts i fins diumenge se celebra la Festa Major de Sant Pere Molanta

L’empalmada de dissabte, el ball de divendres i la cercavila d’aquest dimecres, entre les propostes destacades

dilluns 13 agost 2012

Continua el cicle festiu a Olèrdola. Després de celebrar-se les festes majors de Moja i de Daltmar ara és la Festa Major de Sant Pere Molanta la que escalfa motors.  Els seus actes s’han programat des d’aquest dimarts i fins diumenge. La coordinació tècnica recau en l’Auntament d’Olèrdola, a través de la tècnica de cultura, Miriam Mulinari, i es compta amb la implicació d’entitats del poble.

Aquest model organitzatiu de la Festa Major naixia amb voluntat de provisionalitat, després que la Societat decidís deixar d’assumir l’organització del conjunt de la Festa. Després de dos anys d’experiència, es manté el paper de l’Ajuntament com a coordinador, oferint suport tècnic i logístic, tot recollint les propostes sorgides des del teixit associatiu del poble. Miriam Mulinari recordava que era voluntat de l’Ajuntament que “no es perdés cap de les festes que es fan al municipi”.

El primer dels actes, aquest dimarts a dos quarts de 10 del vespre, serà el pregó, que pronunciarà Xen Castells. En acabar, pels carrers del poble, hi haurà el Correfoc amb els Diables de Sant Pere i l’Abominot.

Dimecres, a partir de les 10 del matí, s’ha programat a la Sala el Campionat de Truc. A les 6 es començarà a disputar la Copa Olèrdola de futbol. També en aquest punt horari s’obre l’exposició anual de les Puntaires d’Olèrdola i a les 8 donarà inici la Cercavila, amb l’actuació final de cada grup a la pista. Dijous els actes es reprenen amb la missa en honor a Sant Roc, a dos quarts de 12 del migdia, amb el repartiment dels rocons de Sant Roc en acabar. A les 8 del vespre hi haurà el partit de futbol que enfrontarà a solters contra casats.

Divendres al matí, a la Sala, el Grup de Joves organitza el campionat de Dards local. A dos quarts de 7 , a la pista, hi haurà exhibició del Rítmica Olèrdola i a les 8 del vespre s’ha programat el ball de vespre amb l’orquestra Intermelody, formació que també amenitzarà el ball de nit a les 12. Abans, a dos quarts de 12, s’ha programat espectacle de dansa a càrrec de Crodevulé.

Tal i com ens comentava Miriam Mulinari, les retallades pressupostàries han comportat que només es pogués oferir ball durant un dels dies de la Festa Major, però amb la qualitat garantida de la mà de la Intermelody.

Dissabte els joves organitzen pel matí el campionat de tennis taula. A partir de dos quarts de 4, a Vila Maimona, els Amics de Ferran Badia, organitzen la cursa de Pocket bikes. A dos quarts de 8 del vespre, una de les novetats del programa ve a cop de pedals. I és que el Club Ciclista de Sant Pere Molanta promou la primera pedalada popular pels carrers de Sant Pere. El darrer dels actes de dissabte és un dels més esperats. Serà l’empalmada, amb Los Pachucos i el dj Jordi Rivas.

Diumenge, de 12 a una del migdia, a la Sala es farà la recepció de truites pel VII i a la una el migdia es procedirà al concurs. A continuació es farà un concert vermut amb el grup Els Cofins.

A dos quarts de 12, hi haurà la missa solemne. Per la tarda s’ha programat el Memorial Jordi Petit de futbol, que disputaran el Sant Cugat Esport i el Sant Pere Molanta. A dos quarts de 7 de la tarda, a la pista, s’ha programat un espectacle infantil, amb xocolatada i traca de fi de festa.

 

 

Document Actions