Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Des d’aquest dissabte 22 d’agost i fins el 4 de setembre resten obertes les inscripcions per la visita gratuïta “Roma a Olèrdola”

La visita s’ha programat el diumenge 6 de setembre i és la primera de les Rutes del Patrimoni d’Olèrdola que organitza aquest any l’Ajuntament

divendres 21 agost 2020

 

A partir d’aquest dissabte 22 d’agost i fins el proper divendres 4 de setembre es poden formalitzar les inscripcions per participar en la visita guiada gratuïta “Roma a Olèrdola”, prevista per diumenge 6 de setembre a les 10.30h, al Conjunt Monumental d’Olèrdola. Es tracta de la primera de les Rutes del Patrimoni d’Olèrdola que l’Ajuntament organitza aquest 2020, reprogramades a causa de la COVID19. Les inscripcions es poden fer a través de correu electrònic,  a oldl.turisme@olerdola.cat ,  o bé per  telèfon, al 93 890 35 02. Les places són limitades i es prega puntualitat. La visita complirà amb els requisits sanitaris.

La ruta té el propòsit de resseguir la petjada històrica de la Roma clàssica a Olèrdola. I és que els romans no van fundar una ciutat a Olèrdola, sinó que hi tenien un campament militar que va deixar un gran nombre de construccions significatives que han perdurat fins els nostres dies. En destaca la muralla, una de les més ben conservades del país, d’inicis del segle I AC. La seva construcció responia a necessitats de defensa, però també s’interpreta que tenia un interès propagandístic per difondre la civilització romana en contrast amb la dels ibers.

També es troben restes de la torre- talaia, situada al cim, que controlava també la costa o bé l’emblemàtica cisterna, excavada a la roca al segle II AC i que servia per emmagatzemar l' aigua de pluja, amb una capacitat de 350.000 litres. Al Conjunt monumental també hi trobem les restes de  la pedrera utilitzada per extraure la pedra per edificar la muralla i la talaia.

Des d’Olèrdola, els romans controlaven el territori, les vies de comunicació, la Via Heraclea, (posteriorment anomenada Via Augusta)i en especial l' accés cap a Tarraco, la capital de la Província Hispania Citerior.

Document Actions