Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Des de la consciència ecològica, “Som energia” vol contribuir a canviar el model energètic

La cooperativa de producció i consum d’energia verda s’ha presentant aquest divendres a Moja
La xerrada es va oferir al Centre Cívic La Xarxa
La xerrada es va oferir al Centre Cívic La Xarxa

dilluns 15 juliol 2013

La cooperativa “Som energia”, dedicada a la producció i consum d’energia verda, vol ser un instrument al servei dels ciutadans que pressioni a favor del canvi de model energètic. Aquesta ha estat una de les idees centrals que membres de la cooperativa transmetien divendres a la tarda a Olèrdola, durant la xerrada que van oferir al Centre Cívic La Xarxa de Moja per a exposar què fa i com funciona aquesta cooperativa. L’activitat la convocava l’Ajuntament d’Olèrdola i estava inclosa dins dels actes de la Setmana de l’Energia. Gràcies al suport de la Diputació de Barcelona, mentre es feia la xerrada en una altra sala del Centre Cívic també es va poder oferir als infants un taller de fabricació d’un escalfador amb materials reciclats.Somenergia2.JPG

Josep Maria Calaf, membre del grup local de l’Alt Penedès de “Som energia”, explicava que la cooperativa garanteix als seus abonats el subministrament d’energia renovable al 100%. Amb una única aportació de 100 €, ja es pot ser soci, incloent el dret de poder fer un màxim de 5 contractes de subministrament de fins a 10 kilowats de consum. (àudio)

Un dels propòsits de la cooperativa és el de generar un model de companyia elèctrica al servei de les persones. Volen fer pressió per afavorir un canvi de model energètic que passi per l’ús i foment de les energies renovables. Josep Maria Calaf destaca que els socis es fan de “Som energia” més per consciència que no pas pels preus que obtenen.(àudio)

El regidor de medi natural de l’Ajuntament d’Olèrdola, Xavier Serramià, indicava que des de l’Ajuntament d’Olèrdola es compartia aquesta voluntat de fomentar l’energia verda.(àudio)

Les persones interessades en ampliar informació, ho poden fer a través de la web somenergia.coop.

Escolta les entrevistes a Josep Maria Calaf i a Xavier Serramià, realitzades per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Document Actions