Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Descobreix quines malalties dels ossos es detecten en els esquelets trobats al Conjunt d’Olèrdola

El Museu d’Arqueologia proposa per diumenge una xerrada amb la paleontòloga M. Eulàlia Subirà
Excavacions a l'entorn de l'església de Sant Miquel, l'octubre de 2007
Excavacions a l'entorn de l'església de Sant Miquel, l'octubre de 2007

divendres 23 novembre 2012

 

Dins de les propostes incloses a Catalunya en la Setmana de la Ciència, aquest diumenge a la seu d’Olèrdola del Museu d’Arqueologia es realitzarà una activitat ben atractiva i original vinculada al coneixement científic. Durant tot l’any, al Conjunt d’Olèrdola es van programant visites que permeten conèixer com vivien els habitants de la ciutat medieval. La difusió es fa de la mà de visites guiades i accions teatralitzades. Però diumenge la perspectiva és ben diferent. Es podran conèixer més coses dels avantpassats dels olerdolencs, però a través dels seus propis ossos. M.Eulàlia Subirà, paleontòloga de la UAB i col·laboradora del MAC-Olèrdola, oferirà una xerrada per a explicar quina informació s’ha obtingut dels esquelets trobats en les excavacions fetes durant la restauració de l’església de Sant Miquel.

Núria Molist, responsable de la seu d’Olèrdola del Museu d’Arqueologia, explicava que l’activitat permetrà veure les marques que en els esquelets han deixat malalties com l’artrosi. (àudio)

Durant l’activitat, es preveu exposar les malalties més estranyes, els tractament mèdics que rebien, què menjaven i com vivien aquests habitants de l’antiga Olèrdola. També s’ha anunciat que s’explicarien casos espectaculars de trencament i malformacions que s’han obtingut a les restes òssies trobades a Olèrdola. Núria Molist indicava que els mateixos metges també valoren com a espectaculars aquestes restes.(àudio)

L’activitat s’ha programat a les 11 del matí d’aquest diumenge i l’entrada és gratuïta.

Podeu obtenir més informació de l'actvitat a http://www.mac.cat/Seus/Olerdola/Activitats/Setmana-de-la-Ciencia

Document Actions