Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Després d'un parèntesi de 8 anys, dissabte es fa a Moja una trobada d'intercanvi de plaques de cava

L’acte l’organitza al Local Nou l'Associació de Col·leccionistes de Plaques de Cava del Penedès

dimecres 23 maig 2018

Moja tornarà a tenir trobada d’intercanvi de plaques de cava. Després de 8 anys sense acollir una cita d’aquestes característiques, aquest dissabte l’Associació de Col·leccionistes de Plaques de Cava del Penedès organitza la 1a Trobada de Primavera d’intercanvi de plaques de cava de Moja. L’escenari serà el Local Nou, en horari de 9 del matí a les 13.00.h.

Josep Baltà, un dels impulsors de la Trobada, explica que l’associació organitza al municipi trobades periòdiques a Sant Pere Molanta. L’entitat, després de tractar-ho amb l’alcalde, va decidir també començar a fer trobades a Moja .(àudio)

La voluntat dels organitzadors és la de repetir cada any una trobada de primavera i també organitzar una trobada d’intercanvi de plaques de cava durant la Festa Major de Moja.(àudio)

A Moja, durant 12 edicions, es va celebrar fins a l’any 2010 una trobada d’intercanvi de plaques de cava a  les instal·lacions de caves Hill. Aquella trobada es va convertir en una cita de referència al Penedès en el món de les plaques de cava, assolint assistències que en alguns anys s’apropaven al miler de persones.

A diferència de la impressió que sovint es pot tenir , Baltà explica que el col·leccionisme de plaques de cava “va en augment”. El que sí que ha canviat són els hàbits dels col·leccionistes. Abans es desplaçaven a totes les trobades que es feien arreu del país i ara són més selectius i prioritzen l’assistència a trobades d’intercanvi que se celebren prop del seu lloc de residència.(àudio)

Baltà subratllava que la filosofia de trobades com la d’aquest dissabte no és la de ser un mercat per comprar i vendre, sinó la de facilitar un espai per a intercanviar peces amb persones que comparteixen la passió pel col·leccionisme de plaques de cava. Alguns són experts i poden acumular col·leccions de prop de 70.000 plaques de cava, com és el cas del mateix Josep Baltà.

Durant la trobada es podrà adquirir una ampolla de cava commemorativa de la trobada amb l’edició d’una placa especial.

Escolta l'entrevista a Josep Baltà, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Document Actions